Читај ми!

Brnabić o obeležavanju godišnjice “Oluje“: Datum koji će ostati upisan crnim slovima u našem kalendaru

Premijerka Srbije Ana Brnabić navela je povodom obeležavanja godišnjice "Oluje" da je danas jedan od najtužnijih dana u novijoj istoriji srpskog naroda.

"Danas se sećamo brutalnog etničkog čišćenja, počinjenog nad Srbima u Hrvatskoj, kada je sa svojih vekovnih ognjišta proterano više od četvrt miliona naših sunarodnika. Nekoliko hiljada njih nije uspelo da preživi ovaj zločin, dok se mnogi od njih i dan danas vode kao nestali", navela je Brnabićeva.

Ističe da "ne sanjamo snove o tome da ćemo nekome izmeniti pogled na dešavanja sa kraja prošlog veka niti da će srpske žrtve dobiti poštovanje i pravdu koju zaslužuju".

"Naše je pravo da pamtimo, da ih se sećamo i štitimo ih od zaborava", napisala je Brnabićeva na Instagramu.

"Ponosna sam što smo se večeras u Novom Sadu okupili svi zajedno, predstavnici Srba iz čitavog regiona, da mirno i dostojanstveno obeležimo ovaj datum koji će ostati zauvek upisan crnim slovima u našem kalendaru", dodala je Brnabićeva.

Premijerka je navela i da je današnja Srbija, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, najveći garant mira i stabilnosti na Balkanu.

"Naša država, kakva je danas, najveći je najpouzdaniji je oslonac svom narodu i pruža jasnu viziju da je naša budućnost svetla, zasnovana na ekonomskom napretku, privrednom prosperitetu i stabilnosti. Ujedno, naše istorije se sa ponosom sećamo, naša stradanja i pretrpljene zločine pamtimo i srpske žrtve čuvamo od zaborava", napisala je Brnabićeva.

Dodala je da je Srbija u potpunosti okrenuta budućnosti, istovremeno odlučna da nikada ne zaboravi svoju prošlost.

"Trajno smo opredeljeni za mir i stabilnost, ali i za to da se naših žrtava sećamo i ne dozvolimo da se njihova sudbina, nikada, nikada više ne ponovi", zaključila je predsednica Vlade.

Premijerka Brnabić prisustvovala je u Novom Sadu obeležavanju 27. godišnjice akcije "Oluja".

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво