Читај ми!

Preminula dugogodišnja novinarka i urednica Radio Beograda Nevenka Nena Mićević

Nevenka Nena Mićević, dugogodišnja novinarka i urednica Radio Beograda, iznenada je preminula u 67. godini. Ceo radni vek provela je u Redakciji vesti Prvog programa Radio Beograda, odakle je pre dve godine otišla u penziju.

Nevenka Nena Mićević je novinarsku karijeru započela kao reporter na Programu 202, a potom je prešla u desk Prvog programa Radio Beograda, gde je uređivala vesti za radijske informativne emisije. Uređivala je i vodila i Jutarnji dnevnik.

Nevenka Mićević je bila veliki profesionalac i jezički "čistunac". Njene vesti su bile kratke i jasne. I uvek u pravi čas.

Rođena je 3. oktobra 1955. godine u Gornjem Milanovcu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je svetsku književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu i punih 40 godina se posvetila radio-novinarstvu. Bila je svedok burnih događaja novije političke istorije, počev od raspada Jugoslavije, građanskog rata u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini...

Pratila je uvođenje višestranačkog parlamentarnog sistema, dolaske i smene svetskih i domaćih lidera i vladara. I tokom NATO agresije na Srbiju bila je sa kolegama u njenom DESK-u.

Izveštavala je o ratnim dejstvima naših oružanih snaga i o stradanju vojnika i civila širom zemlje. U njenim vestima ostao je trag o vanrednom stanju 2003. i stravičnim poplavama 2014. godine u Srbiji.

Nensi, kako smo je zvali, u duši je ostala veliki romantičar spremna da sasluša, pomogne, posavetuje... Nekada i da bude rame za plakanje. Neizmerno je volela svoju porodicu i nesebično brinula o roditeljima u dubokoj starosti. Bila je umetnik u etno-vezu i izradi ogrlica koje je poklanjala koleginicama u redakciji. Radio Beograd joj je bio druga kuća i porodica.

Imala je nepunih 67 godina i supruga Dragana.

Nevenka Mićević biće sahranjena u subotu, 6. avgusta, u 12 sati u Gornjem Milanovcu.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво