Читај ми!

Udruženi sindikati "Sloga": Radnici "Laste" u Barajevu počeli štrajk glađu

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" saopštili su da su nezadovoljni radnici preduzeća "Lasta" u poslovnoj jedinici Barajevo započeli štrajk glađu nakon današnjih propalih pregovora. Traže cenu radnog sata od 450 dinara za vozače, a za otpravnike i majstore na održavanju traže povećanje cene rada od 35 odsto na neto zaradu.

Radnici "Laste" u poslovnoj jedinici Barajevo počeli su štrajk nakon današnjih neuspelih pregovora sa poslovodstvom, saopštili su Udruženi sindikati Srbije "Sloga".

"Nakon sastanka koji je održan u 10 časova, gde je nezadovoljne radnike poslovodstvo saslušalo, bez konkretnih dogovora, oko 70 radnika koji su se samoorganizovali odlučili su da stupe u jednosatni štrajk upozorenja, a nakon toga u štrajk glađu do ispunjenja zahteva", navodi se u saopštenju.

Oni, dodaje se, očekuju da im se u toku dana priključe sve ostale radne jedinice na nivou "Laste" i da saobraćaj u potpunosti stane do ispunjenja zahteva.

Radnici koji su u štrajku traže cenu radnog sata od 450 dinara za vozače, a za otpravnike i majstore na održavanju traže povećanje cene rada od 35 odsto na neto zaradu. Kako je navedeno, zbog ignorisanja problema posle jednočasovne obustave rada, oni sada traže i smenu nadzornog odbora i izvršnih direktora "Laste".

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво