Читај ми!

Kancelarija za KiM: Razvaljena kapija na ulazu u posed crkve u Prizrenu

Gvozdena kapija na ulazu u posed crkve Svetog Spasa u naselju Potkaljaja u Prizrenu razvaljena je, saopštila je Kancelarija za KiM. Ističe da antisrpska i anticivilizacijska histerija na Kosovu i Metohiji ne jenjava.

Povodom najnovijeg incidenta, Kancelarija za KiM zahteva brzu reakciju policije i traži najoštrije sankcije za izvršioce tog zlodela.

"Antisrpska i anticivilizacijska histerija ma Kosovu i Metohiji ne jenjava uprkos upornim apelima zvaničnog Beograda na smirivanje tenzija i zaustavljanje napada na Srbe, njihovu imovinu i objekte Srpske pravoslavne crkve", kaže se u saopštenju Kancelarije. 

Podseća se da je crkva više puta bila na meti vandala, te da je ranije otkinut krst, a pre toga su i ukradena vrata sa kapije.

"Ovaj spomenik kulture od izuzetnog značaja albanski ekstremisti su zapalili i teško oštetili tokom martovskih nemira 2004. godine", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je početka godine ovo 13. napad na objekte Srpske pravoslavne crkve, što "nedvosmisleno pokazuje stepen verske i nacionalne netolerancije Albanaca prema Srbima na Kosovu i Metohiji".

"Pritisci na srpski narod i ugroženost verskih objekata rastu iz dana u dan, a albanski političari dodatno pojačavaju međuetnički raskol pokušajima da optuže Beograd za svu svoju nesposobnost da na prostoru KiM obezbede miran suživot za ljude svih nacionalnosti", zaključuje Kancelarija za KiM.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво