Читај ми!

Radnici Gradske čistoće se svaki dan suočavaju sa pretnjama i uvredama, ukažimo im poštovanje

Ekipa RTS-a upoznala je danas jednu od ekipa gradske čistoće, zaduženu za pražnjenje kontejnera. Oni smatraju da se njihov rad ceni, ali nisu sve ekipe te sreće. Direktor ovoj javnog komunalnog preduzeća Marko Popadić kaže da se svakodnevno suočavaju sa uvredama, pretnjama, pa i fizičkim napadima.

Direktor Gradske čistoće Marko Popadić kaže za RTS da im radnici svakodnevno prijavljuju da su bili mete uvreda, pretnji, a ponekad i fizičkih napada.

Na Novom Beogradu na jednog radnika je sugrađanin čak potegao vatreno oružje. Brzom reakcijom MUP-a on je uhapšen i procesuiran, kaže Popadić.

Radnici Gradske čistoće rade svaki dan i po temperaturama od preko 35 stepeni, ali i kada je minus, vetar i sneg.

"Oni su na ulici, rade svaki dan kako bi grad bio čistiji, uredniji, pokažimo strpljenje - ima 35.000 kontejnera, desetine ulica se pere svaki dan. Svakodnevno čujemo nekoliko priča gde su napadnuti, izloženi nekoj vrsti pretnji, psovki, to je realnost", rekao je Popadić.

Gradska čistoća ima 3.250 zaposlenih, od kojih je 1.300 komunalnih radnika. Oni rade sa nižom stručnom spremom, a prosek godina im je 45. Prosečna plata iznosi 65.000 dinara.

"Zarade su im kao i preko kada odu. Sve više radnika se vraća, ima i onih koji su nekada radili ovde, pa otišli i sada se vraćaju", istakao je Popadić.

Podseća da je misija Gradske čistoće da svaki dan uradi više nego prethodni i da opravda naziv grada - Beograda.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво