Читај ми!

Spojen most na Savi kod Šapca

Novi most na Savi kod Šapca, u okviru izgradnje auto-puta Ruma - Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica, spojen je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ponosan sam što Srbija finansira sopstveni razvoj i što i u uslovima velike krize nije prekinut nijedan veliki projekat, rekao je Vučić.

Vučić je, u obraćanju novinarima, kazao da je veoma srećan što je za samo dve godine završen most na Savi, što su spojene poslednjom betonskom kockom dve obale kod Šapca.

Najavio je da će put Ruma-Šabac biti završen za nešto više od godinu dana, to jest u septembru.

Istakao je da je to velika stvar za Novi Sad, Beograd, ali pre svega za Mačvu i čitavo Podrinje.

Podsetio je da su otvoreni radovi na brzoj saobraćajnici Šabac-Loznica, kod Loznice, koja je bolje uradila eksproprijaciju od Šapca, gde je bilo problema u Štitaru, pa je morao da se promeni projekat.

Prema njegovim rečima za dve godine i četiri meseca trebalo bi da se kompletno završi ta brza saobraćajnica.

„Time Srbija ne bi bila više ista zemlja i Drina će biti mnogo bliža. Da ne govorimo o uticaju na privredu", objasnio je Vučić.

Most na Savi kod Šapca, kaže, je malo remek delo.

"Nisam do sada gledao kako se pravi most na takav način. Uvek sam se pitao kako priđu na dno reke sa šipovima, a ovde sam to video tehničko-tehnološki", rekao je on.

Vučić je izvođaču radova firmi "AzVirt", poručio da požure sa radovima da materijal ne bi u međuvremenu bio još skuplji.

Kada se bude uradio put Ruma-Šabac ostaje, posebno za celu Bačku bitan, veoma važan Fruškogorski koridor, koji se vezuje iz Rume ka Novom Sadu, sa tunelima, mostom, rekao je on.

Vučić je kazao da je projekat puta Ruma-Šabac finansiran iz budžeta, našim novcem, bez preopterećenja stope javnog duga.

"Ponosan sam što finansiramo sopstveni razvoj zemlje i gradimo Srbiju i što u uslovima velike krize nismo prekinuli nijedan veliki projekat", istakao je on.

Vučić je kazao da je čuo od predsednika Egipta da dnevno najmanje jednom, a često dva puta razgovara sa ljudima koji grade puteve i pruge.

"Ako je neko mislio da sam dosadan, tek ću sada biti, jer je to najbolji način da vršite pristisak ne bi li se stvari uradili u roku i pre roka", objasnio je on.

Vučić je ukazao da cene nastavljaju da rastu, da je struja dostigla cenu od 461 evro po megavat satu na berzi, što je 11,5 puta više nego što plaćaju naši građani, a mogu i privrednici da vide koliko malu cenu plaćaju.

Ukazao je da je gas dostigao cenu od 1.700 dolara po hiljadu kubnih metara.

Samo je, dodaje, nafta pala na 102 dolara.

"Čim raste cena gasa, znate da će i cena gvožđa, cementa, bitumena rasti i zato je važno da radimo što je moguće više i pre", istakao je on.

Vučić je čestitao svima koji su verovali da su promene moguće u načinu našeg ophođenja, da postavljamo visoke ciljeve, da koliko god podignemo lestvicu možemo da je preskočimo. 

Investitori traže auto-puteve, gradimo i u najtežim uslovima

Vučić napominje da će budući auto-put od Rume do Šapca zajedno sa novim mostom na Savi i brza saobraćajnica Šabac - Loznica privući još puno novih investitora u taj deo Srbije.

Odgovarajući na pitanja novinara o značaju tih saobraćajnica, Vučić je rekao da veoma važno da se gradi i u teškim uslovima, jer bez toga zemlja ne može da napreduje.

"To je strašno važno pošto to donosi veće plate i penzije, kao i nova radna mesta. U Šabac i Loznicu će zbog novih puteva ljudi radije dolaziti i u druge okolne opštine", naglasio je predsednik.

Kaže da su investitori koji su došli u Šabac i Loznicu kao uslov za svoje investicije tražili da im vlast obeća da će tu biti izgrađen auto-put i brza saobraćajnica.

Hoće da im kamion bezbedno i što pre dođe na destinaciju, dodao je Vučić.

Istakao je da infrastrukturni projekti omogućavaju privredni rast, kao i rast BDP-a zemlje, na osnovu čega država i povećava plate i penzije.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво