Batićevo pitanje

Vladan Batić pita predstavnike Vlade i Radiodifuzne agencije kako je moguće da se na javnom servisu emituje nagradna igra na sreću "RTS licitacija".

Predsednik Demohrišćanske stranke Srbije (DHSS) Vladan Batić upitao je predstavnike Vlade Srbije i Radiodifuzne agencije kako je moguće da se na javnom servisu emituje nagradna igra na sreću "RTS licitacija", koju je ocenio "kao kockanje i suprotnost smislu javnog servisa".

"U pitanju je klasična igra na sreću odnosno kocka i na taj način javni servis koji nije komercijalna televizija promoviše kocku valjda kao sastavni deo svog obrazovnog programa. DHSS pita Vladu odnosno ministra kulture i RRA kako je to moguće i zašto se to toleriše", navodi se u saopštenju Batića, koje prenosi agencija Beta.

Batić je u saopštenju najavio da će to pitanje postaviti i u Skupštini Srbije, uz zahtev da odmah prestane emitovanje te emisije.

Od 7. septembra prošle godine svakog dana RTS emituje emisiju čiji je priređivač Narodna lutrija Srbije i u kojoj gledaoci putem SMS poruka pogađađaju broj kao "najnižu jedinstvenu ponudu", a nagrada je automobil "Punto".

Cena SMS poruke je 62 dinara od čega su 12 dinara troškovi Telekoma, a 50 dinara ostaje organizatorima, kaže se u saopštenju.

DHSS traži odgovore, uz molbu kompaniji Telekom da pomogne, i da odgovori na pitanja koliko je novca naplaćeno do sada, koliko je od naplaćene sume isplaćeno dobitnicima, a koliko RTS-u.

"U pitanju su milionske sume, ali je od materijalne koristi nesumnjivo veća šteta što se promoviše kocka na javnom servisu. Mnogi lakoverni građani su došli do prosjačkog štapa šaljući SMS poruke, a javili su se i prvi ovisnici ove nagradne igre, pa je čitava situacija tragikomična", navodi se u saopštenju.

Број коментара 40

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво