Читај ми!

Pokrajinski sekretarijat: Predmet o neprikladnoj pesmi u školi "Vasa Stajić" prosleđen inspekciji

Po prijemu informacije o tome da je u Osnovnoj školi "Vasa Stajić" iz Novog Sada, na školskoj priredbi, puštena pesma neprikladnog sadržaja, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje otvorio je predmet.

Predmet koji je otvorio Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice, prosleđen je dalje na postupanje Prosvetnoj inspekciji Grada Novog Sada, u čijoj je nadležnosti da izvrši inspekcijski nadzor nad radom te škole.

Na teritoriji AP Vojvodine osnovno i srednje obrazovanje, pored nastave na srpskom jeziku, realizuje se i na jezicima pet nacionalnih manjina - nacionalnih zajednica i to na mađarskom, slovačkom, rumunskom, rusinskom i hrvatskom jeziku, a čak 28 različitih nacionalnih manjina i nacionalnih zajednica vekovima složno žive, saopštila je pokrajinska vlada.

Svako odstupanje koje može da poremeti izgrađeni duh međunacionalnog suživota, uzajamnog poštovanja raznolikosti i uvažavanja tradicije, običaja i svih osobenosti pripadnika nacionalnih zajednica predstavlja nepoželjno odstupanje od postojećih standarda, navodi se u saopštenju.

Mediji su ranije preneli da je u javnost procureo snimak na kojem se vide deca od desetak godina iz škole "Vasa Stajić" kako igraju zajedno sa učiteljicom uz pesmu kojom se veličaju ratni zločini nad bošnjačkim stanovništvom tokom rata u BiH.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара