Читај ми!

Uručeni ugovori o kupovini stanova za 60 izbegličkih porodica u Beogradu

U Beogradu su, na Svetski dan izbeglica, uručeni ugovori o kupovini 60 stanova izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, koje imaju prebivalište na teritoriji Grada Beograda. Sredstva za kupovinu ovih stanova obezbeđena su iz Fonda Regionalnog stambenog programa, koji u Srbiji sprovodi Komesarijat za izbeglice i migracije, a najveći donator je Evropska unija.

Komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije Vladimir Cucić je izrazio zahvalnost donatorima i partnerima na saradnji u okviru Regionalnog stambenog programa, a korisnicima poželeo dug i srećan život, sada u svome.

Komesarijat je do sada stambeno zbrinuo više od 25.000 izbegličkih i raseljeničkih porodica, donatorskim ali najvećim delom budžetskim sredstvima Republike Srbije.

"Samo u Beogradu rešeno je stambeno pitanje za 4.198 porodica. Nastavićemo da radimo i zbrinjavamo sve dok ima onih koji su u potrebi", rekao je Cucić.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu.

Sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Događaju su prisustvovali državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Vlade Srbije Nemanja Starović, sekretarka Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda Nataša Stanisavljević, predstavnik Delegacije Evropske unije u Srbiji Nikola Bertolini, šef Misije OEBS u Srbiji Jan Bratu, vršilac dužnosti šefa Predstavništva UNHCR u Srbiji Stefani Krauze, šef Kancelarije za saradnju Ambasade Švajcarske u Srbiji Ričard Holi, drugi sekretar Ambasade Nemačke u Srbiji Daniel Mohseni, direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru Dušan Kovačević i drugi predstavnici donatora, međunarodnih organizacija i institucija.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво