Читај ми!

Hrkalović tvrdi da je Stefanović prisluškivao Vučića, ministar najavio odgovor u narednih 48 sati

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović tvrdi da je bivši ministar policije Nebojša Stefanović prisluškivao telefonske razgovore predsednika Aleksandra Vučića i članova njegove porodice, da je štitio kriminalni klan Veljka Belivuka i da treba da odgovara za svoje postupke. Njene navode negira Nebojša Stefanović i poručuje da će u narednih 48 sati istinom odgovoriti na sve iznete laži.

Odbrana Dijane Hrkalović, koju Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti za trgovinu uticajem, u dva slučaja zasniva se na prebacivanju odgovornosti na Nebojšu Stefanovića koji je bio njen nadređeni.

Iz sudnice, u istom tonu, odbranu je nastavila u intervjuu za portal Objektiv. Tvrdi da je sve radila po nalogu šefa i da je bila uverena da on o svemu obaveštava predsednika Vučića.

"Stefanović je ostvarivao neovlašćeni uvid u sadržaj telefonske komunikacije predsednika Vučića i članova njegove porodice. Čitao je transkripte razgovora mimo predsednikovog znanja, njemu iza leđa. Tražio je da mu se dostavljaju ti transkripti. Nije preduzeo kontraobaveštajnu zaštitu predsednika niti je obavestio BIA, da oni preduzmu mere. Tamo gde ima prisluškivanja i čitanja tuđih komunikacija neovlašćeno, tamo ima svega", kaže Dijana Hrkalović.

Navodi i da je Belivukov klan štitio lično Stefanović koji bi, kako kaže, trebalo da preuzme odgovornost za dela koja se njoj stavljaju na teret.

Reč je o trgovini uticajem u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića, ali i nezakonitom prisluškivanju Darka Eleza.

"Mislim da je konačno došlo vreme da sud pita Nebojšu Stefanovića o ubistvu na šinama i došlo je vreme da on preuzme odgovornost kao moj šef, a ne da ja sada kao žena robijam zbog njegovih nedela. To je nečasno i sramno," rekla je Hrkalovićeva.

Na optužbe, nekadašnji ministar policije odgovara kratko saopštenjem i na Instagramu. Duži odgovor najavljuje u narednih 48 sati.

"Zbog zaštite svega što su prave vrednosti moje zemlje i moje porodice, odlučio sam da odgovorim na novi talas laži koji plasira okrivljena Hrkalović, kao i deo medijske mašinerije koja je u vlasništvu najbližih saradnika Veljka Belivuka. U narednih 48 sati odgovoriću na sve laži koje su o meni izrečene, koristeći samo istinu i argumente, kao što sam i do sada radio. A upravo istina koju ću izneti njih i plaši, pa se služe najnižim podmetačinama i monstruoznim lažima, što je svojstveno onima koji su krivi i koji pokušavaju da krivicu smanje i prebace na drugog. To im neće proći," poručio je ministar Nebojša Stefanović.

Zbog zloupotrebe službenog položaja, Novi policijski sindikalni savez podneće krivičnu prijavu protiv Dijane Hrakalović, Nebojše Stefanovića i NN lica. Navode da je intervju bivše državne sekretarke MUP-a pokazao da su bivši čelnici MUP-a od ministarstva napravili privatnu firmu.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво