Читај ми!

Beograd opet pun stranih turista, obnovljene sve letnje ture obilaska prestonice

Ko je ovih dana prošetao centrom Beograda, zapazio je da je grad pun stranih turista. Obnovljene su gotovo sve letnje ture obilaska prestonice. Direktor turističke organizacije Beograda Miodrag Popović kaže za RTS da dolaze gosti iz celog sveta, ali da nema kineskih turista koji su 2019. godine ostvarili najveći broj noćenja.

Od 2014. Beograd je svake godine beležio sve veći broj turista, a rekord 2019. godine kada ih je u Srbiji bilo oko 1.900.000 – 85 odsto stranaca koji dođu u Srbiju gosti su prestonice.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović rekao je da dolaze gosti iz celog sveta.

"Pre svega iz regiona, iz gotovo svih evropskih zemalja, SAD. Jedino što nam nedostaje ove godine je što nema kineskih gostiju koji su 2019. godine ostvarili najveći broj noćenja", rekao je Popović.

Ture su, napominje, pune, rezervisano je nekoliko nedelja unapred.

"Imamo redovnih 14 tura. Postoji mogućnost da se zakazuju posebne ture koje već funkcionišu. Beli dvor je povratnik u turističku ponudu Beograda i predstavlja veliku atrakciju, kao i Skadarlija. Postoje neka stalna mesta koja su uvek puna. Mi smo u protekle dve godine otvorili niz novih mesta, beogradska izletišta koja su sada puna", dodaje Popović.

TOB je godinama, kako se koji prostor "osvajao" i na njemu bilo moguće da se naprave dešavanja, to i radio.

"Vremenom se to primi. Čitave sezone će Botanička bašta imati događaje, kao i na Gardošu, u Surčinu, po čitavom Beogradu. U Beogradu ima mnogo novih mesta, bukvalno na licu mesta možete da se odlučite", ističe Popović.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво