Читај ми!

Otvoren javni konkurs za prijem 100 podoficira u RV i PVO

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su javni konkurs za prijem novih sto podoficira u profesionalnu vojnu službu u jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Pravo prijavljivanja imaju punoletni građani Republike Srbije do 27 godina, koji su završili četvorogodišnju srednju školu, zadovoljavaju psihofizičke, bezbednosne i ostale kriterijume predviđene konkursom, navodi Ministarstvo odbrane.

Mladići i devojke koji prođu proces selekcije biće upućeni na šestomesečni Kurs za podoficire nakon čega će dobiti činove i stupiti u profesionalnu vojnu službu.

Potencijalnim kandidatima nudi se zaposlenje u 204. i 98. vazduhoplovnoj brigadi, 250. raketnoj brigadi za protivvazduhoplovna dejstva, 126. brigadi vazdušnog osmatranja javljanja i navođenja i 210. bataljonu veze. Mesta službovanja budućih vodnika biće - Beograd, Niš, Novi Sad, Kragujevac, Pančevo, Sombor, Mladenovac, Batajnica, Stari Banovci, Jakovo, Kačarevo, Lađevci i Zuce.

U skladu sa željama i sklonostima, kandidati će, između ostalih, moći da konkurišu za formacijska mesta – tehničara za avione, helikoptere, radare, računare, naoružanje, elektro i radio opremu, zatim za pozicije radio-relejaca, radio-teleprinterista i telefonista, kao i za mnoštvo pozicija operatora i vozača. Iz tog razloga, jedan od uslova za konkurisanje na više od polovine formacijskih mesta je posedovanje vozačke dozvole B kategorije.

Tokom trajanja Kursa za podoficire RV i PVO kandidati će biti smešteni u centrima za obuku Vojske Srbije gde će imati obezbeđenu besplatnu ishranu, zdravstvenu zaštitu i redovna mesečna primanja.

Uspešnim završetkom šestomesečnog Kursa oni će steći uslov da budu proizvedeni u čin vodnika i da započnu profesionalnu karijeru na formacijskom mestu za koje su konkurisali.

Pored sigurnog zaposlenja i redovnih primanja, status profesionalnog podoficira Vojske Srbije donosi brojne pogodnosti poput mogućnosti rešavanja stambenog pitanja po veoma povoljnim uslovima, stalnog usavršavanja i napredovanja u službi.

Konkurs za prijem podoficira u RV i PVO izuzetna je prilika za sve mlade ljude koji vole rad sa vojnom tehnikom, neguju patriotske vrednosti i maštaju da postanu deo plavog stroja naše vojske.

Rok za prijavljivanje je do 30. juna, a detaljne informacije mogu se dobiti u Komandi Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво