Читај ми!

Patrijarh Porfirije stigao na Ostrog, sutra susret sa Abazovićem

Patrijarh srpski Porfirije stigao je u navečerje praznika Svetog Vasilija Ostroškog u manastir Ostrog povodom obležavanja 350 godina od upokojenja Svetog Vasilija Ostroškog, koji prošle godine nije mogao biti proslavljen zbog teške epidemiološke situacije. Mitropolija crnogorsko-primorska potvrdila je da će se patrijarh Porfirije sastati i sa crnogorskim premijerom Dritanom Abazovićem.

Patrijarha Porfirija je dočekao mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije sa sveštenstvom, monaštvom i mnogobrojnim vernicima.

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da je sa kabinetom crnogorskog premijera Dritana Abazovića dogovoren njegov susret sa srpskim patrijarhom Porfirijem u manastiru Ostrog, gde će sutra biti obeleženo 350 godina od smrti Svetog Vasilija Ostroškog.

Povodom informacije u medijima o "mogućem susretu patrijarha srpskog Porfirija i premijera Dritana Abazovića", obaveštavamo javnost da je predlog došao iz Kabineta premijera, a tom prilikom je saopštena njegova namera da se sa patrijarhom susretne u Vladi Crne Gore, saopšteno je iz Mitropolije.

Dodaje se da je iz Mitropolije odgovoreno da prilikom organizacije proslave nije predviđen dolazak patrijarha Porfirija u Podgoricu i da je zbog nedostatka vremena susret moguće organizovati jedino u manastiru Ostrog.

"Iz Kabineta premijera je ovaj predlog prihvaćen uz zahtev da se uputi formalan poziv, što je i učinjeno", piše u saopštenju MCP.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво