Читај ми!

Prijatelji i saradnici se oprostili od Veselina Simonovića

Komemoracija preminulom glavnog uredniku portala Nova i više beogradskih novina Veselinu Simonoviću održana je u Dorćol placu u prisustvu brojnih beogradskih novinara i javnih ličnosti.

Dugogodišnji urednik Borbe, Blica i Nove preminuo je u nedelju u 63. godini, a biće sahranjen danas, u sredu, u 13.30 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Od Simonovića na oprostio Stojan Drčelić, glavni i odgovorni urednik lista "Nova". "Nije se štedeo naš Vesa, mada je otišao u trenutku kad je delovao neuništivo, kao čovek takve energije da ste imali utisak da svaki dan može da pokrene po jedan novi projekat. Kao urednik bio je brz, tačan i delotvoran. Promišljao je hitro, a onda se poput vihora obrušavao i na temu i na saradnike", rekao je Drčelić.

Urednik nedeljnika "Vreme" Filip Švarm poručio je da je da Vesa Simonović bio profesionalac i da novinarstvo za njega nije bio posao nego poziv".

"Ako Veselin nije znao da se nešto desilo, to nije niko znao. Veselin je bio profesionalac, ali novinarstvo za njega nije bio posao nego poziv", kazao je Švarm.

Dugogodišnji glavni urednik Novosti Manjo Vukotić je poručio da je Vesa Simonović znao da "otključa brave kao malo ko u srpskom novinarstvu".

"Bio je među najbržima i najmudrijima, znao je ne samo šta će biti danas, nego sutra, uskoro i u budućnosti. Bio je najiskreniji u odnosu sa saradnicama", naveo je Vukotić.

"On je znao za ono pravilo da je svrstavanje rizično, a poslušnost pogubna. To valja dokazati. Veselin je znao da otključa te brave kao malo ko. Imao je snagu da jednom rečju podigne gospodarske rampe", rekao je Vukotić.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво