Читај ми!

Pretraga na lokalitetu rudnika Štavalj zbog moguće masovne grobnice

Komisija za nestala lica saopštava da je po naredbi koju je donelo Tužilaštvo za ratne zločine Srbije na osnovu informacija o potencijalnom mestu masovne grobnice koje je dostavila prištinska delegacija Radne grupe za nestala lica, otpočeo proces pretrage terena na lokalitetu rudnika Štavalj, na teritoriji Opštine Sjenica.

Pretraga terena će trajati do utvrđivanja i razjašnjavanja činjenica koje su neophodne u preciziranju tačne lokacije moguće masovne grobnice, saopštila je Komisija za nestala lica.

Pored tužioca za ratne zločine i njegova dva zamenika, predsednika Komisije za nestala lica i njegovih saradnika, na lokalititu su bili i predstavnici Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, beogradske i prištinske delegacije Radne grupe za nestala lica, Resursnog centra porodica nestalih Srba i Albanaca, kao i rudarsko-geološki veštak.

Pretraga terena je potrebna kako bi se precizno utvrdilo da li postoje na navedenoj lokaciji posmrtni ostaci lica koja se vode kao nestala, čime se šalje jasna poruka njihovim porodicama opredeljenje nadležnih organa Republike Srbije za proveru svake informacije s ciljem pronalaska njihovih najmilijih, navodi se u saopštenju.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво