Uručene nagrade osnovcima, pobednicima konkursa "Naš vojnik, naš heroj"

Povodom jubilarnih 110 godina od osnivanja Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije, uručene su nagrade osnovcima, pobednicima drugog ciklusa konkursa "Naš vojnik, naš heroj".

Nagrade pobednicima konkursa uručili su ministri, odbrane Nebojša Stefanović i prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

U kategoriji za najbolji literarni rad za uzrast od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, pobedu je odnela Srna Simić, učenica drugog razreda OŠ "Aca Aleksić" iz Aleksandrovca i učiteljica Zorica Bošković.

Drugo mesto osvojila je Lana Bjelica, učenica četvrtog razreda OŠ "Slavko Rodić" iz Bačkog Jarka i učiteljica Ljiljana Karanović, a Mia Hondus, učenica trećeg razreda OŠ "Veljko Dugošević" iz Rume, osvojila je treće mesto.

Prvo mesto u konkurenciji đaka od petog do osmog razreda, u istoj kategoriji osvojila je Ivana Kosanović, učenica šestog razreda iz OŠ "Slavko Rodić" iz Bačkog Jarka i učiteljica Jarmila Valihora.

Drugo mesto je pripalo učenici petog razreda OŠ "Braća Grulović" iz Beške Anji Kljajić i nastavnici Zorici Vračarević, a treće mesto zauzeo je Andrej Jović, učenik sedmog razreda OŠ "Branko Radičević" iz Vranja.

U kategoriji likovnog stvaraštva u konkurenciji đaka od prvog do četvrtog razreda, prvo mesto osvojio je učenik drugog razreda OŠ "Vuk Karadžić" iz Surdulice Novak Dinić i učiteljica Violeta Stanković.

Drugi najbolji rad delo je Une Vunjak, koja pohađa četvrti razred u OŠ "Slavko Rodić" iz Bačkog Jarka i učiteljice Ljiljane Karanović.

Treće mesto osvojio je učenik prvog razreda OŠ "Prva osnovna škola" iz Valjeva Veljko Ormanović.

Najbolji rad u likovnoj kategoriji u uzrastu od petog do osmog razreda kreacija je Sare Veljković, učenice sedmog razreda OŠ "Vožd Karađorđe" iz Leskovca i nastavnice Anđelke Savić.

Drugo mesto osvojila je učenica petog razreda OŠ "Svetislav Mirković Nenad" iz Prokuplja Helena Stanković i nastavnica Andrijana Simeon Tošić, a treće je pripalo Matiji Goranoviću, učeniku šestog razreda OŠ "Vožd Karađorđe" iz Leskovca. 

U kategoriji tehnike i tehnologije za najbolji rad nagrađena je Nina Marković, učenica petog razreda OŠ "Vožd Karađorđe" iz Leskovca i nastavnik Žarko Matić.

Drugo mesto pripalo je učeniku šestog razreda iz iste škole Petru Zdravkoviću, odnosno nastavnici Slađani Dimitrijević.

Pobedu ove škole u navedenoj kategoriji zaokružila je učenica šestog razreda Selena Savić, koja je osvojila treće mesto.

Prva i druga nagrada za pobednike konkursa je besplatan sedmodnevni boravak u objektima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije namenjenim za odmor i rekreaciju Vojna ustanova"„Tara" i Vojna ustanova "Morović", dok je treće mesto nagrađeno knjigom. 

"Želeli smo da vam pokažemo i koliko je težak vojnički posao, ali i koliko je lep, kao i koliko je važno sve ono što naši vojnici štite, koliko je važno što čuvaju našu Srbiju",- rekao je Stefanović obraćajući se nagrađenim učenicima.

Ružić je istakao da je cilj, da učenici što bolje upoznaju profesiju vojnika i pilota i kako je  naveo, šta to znači za našu prelepu Srbiju. 

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво