Читај ми!

Studenti FON-a domaćini skupštine koja je okupila akademce iz 26 zemalja Evrope

Među studentskim organizacijama Fakulteta organizacionih nauka je i Evropsko udruženje studenata industrijskog inženjerstva i menadžementa. Sastaju se dva puta godišnje, a naši studenti su domaćini majske skupštine, koja je ove nedelje okupila akademce iz 26 zemalja.

Skupština se održava pre podne, dok posle podne akademci posećuju radionice ili rešavaju zadate poslovne probleme, rade na unepređenju mreže.

Nikola Jovanović, vođa projekta kaže da napredak mreže podrazumeva da studenti mogu da uče jedni od drugih, da se pripremaju za budući profesionalni svet.

"To je jedno internacionalno iskustvo, koje je sve bitnije, s obzirom na to da većina studenata našeg fakulteta kasnije rade u internacionalnim kompanijama", kaže Jovanović. 

Daria Bakaeva, predsednica ESTIEM-a ističe da je ovo jedan od najvažnijih susreta njihove asocijacije.

"Ima 77 lokalnih grupa, a lideri pokazuju kao se radi u našoj organizaciji. Donosimo nove ideje i raspravljamo o njima", objašnjava Bakaeva. 

Hugo Bueno iz Španija ističe da im je sastanak veoma važan, jer biraju nove lidere i rukovodstvo. 

Akademci dolaze sa različitih tehničkih fakulteta koji imaju smer industrijsko inženjerstvo ili menadžment ili studiraju informacione sisteme i tehnologije. 

Rana Dikmen iz Turska kaže da je za nju okupljanje predstavlja značajno iskustvo, te da je važno za razvoj njihove mreže. 

Petra Maria Kantartzi iz Grčke navodi da je sastanak velika šansa za sve članove da se informišu o svemu što se događa. 

"Sjajno je što smo ovde u Beogradu, lokalna grupa je sve dobro organizovala", kaže Kantartzi. 

Miro Rakočević, pi-ar projekta objašnjava da je cilj da zbliže sve studente iz Evrope, da ih upoznaju sa našom kulturom, ali i da im pokaži šta sve naša zemlja nudi. 

Studenti će videti i znamenitosti Beograda, krstariće Dunavom. A sedmodnevno druženje završiće sađenjem stabala u Košutnjaku.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво