Suveniri na Internetu

Suveniri znamenitih ličnosti Srbije mogu se naći na novom dvojezičnom internet portalu. Na tom sajtu predstavljene su figure Stefana Nemanje, Svetog Save, Karađorđa, kneza Miloša, vojvode Mišića i drugih istorijskih ličnosti.

Na novom redizajniranom dvojezičnom internet portalu mogu mogu se naći suveniri znamenitih ličnosti Srbije. Sajt je veoma pregledan a suveniri su klasifikovani po vrsti i ceni.

Potencijalni kupac otvaranjem stranice koja ga zanima može da dobije kompletnu informaciju o tome koje je veličine suvenir, šta predstavlja, od kog je materijala napravljen, ime autora kao i gde se može pronaći.

Jedan klik na kategoriju istorijski suveniri odvodi nas u umetničku radionicu "Predrag i Nenad" gde se proizvode metalne figurice slavnih ličnosti iz srpske istorije, svetovne i duhovne.

Uz svaku figuru rade se i male biografije, tako da svako ko kupi suvenir ima i priču o tome šta je kupio, rekao je Nenad Milenković. On kaže da se stranci više vezuju za istorijske ličnosti nego za vojnike. 

Ovde se serijski izrađuje 25 vrsti figura, Stefana Nemanje, Svetog Save, Karađorđa, kneza Miloša Obrenovića, vojvode Živojina Mišića i drugih.

Suveniri imaju sve odlike savršenih suvenira. Malih su dimenzije pa se lako pakuju, nisu lomljivi, a koštaju pet evra. Na zahtev kupaca, rade se i specijalne porudžbine od kvalitetnijih materijala i sa više detalja, koje su onda i skuplje.

Nakit sa manastirskom ornamentikom

Za figure Umetničke radionice "Predrag i Nenad" postoji veliko interesovanje.

Predrag Dimitrijević kaže da su njihove mušterije nekoliko muzeja u Srbiji, kao i Ministarstvo odbrane.

Na intenet portalu pronalazimo i nakit autorke inspirisane manastirskom ornamentikom.

Grafički dizajner Aleksandra Mitrović je rekla da je ideja potekla posmatranjem srednjovekovne arhitekture, manastira između kraja 13. i početkom 15. veka.

"To su dekorativni elementi koji krase zidove srpskih manastira, a nakit je interpretacija, a ne kopija tih ukrasa", rekla je Mitrović. 

Nakit namenjen široj prodaji izrađen je od posrebljenog metala, a po porudžbini može se napraviti i od čistog srebra. Autorka kaže da su njeni komadi nakita već otišli u Japan, severnu i južnu Ameriku i mnoge evropske zemlje.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво