Završen socijalni program u "Viskozi"

Završena isplata otpremnina za 355 radnika fabrike "Viskoza" iz Loznice. Otpremnine su isplaćene manjem broju radnika nego što je prvobitno bilo prijavljeno, a za tu namenu izdvojeno je oko 152 miliona dinara.

Isplata otpremnina za 355 radnika fabrike "Viskoza" iz Loznice je završena, a za tu namenu izdvojeno je oko 152 miliona dinara, potvrdio je direktor te lozničke holding kompanije Slavoljub Kojić.

Kojić je agenciji Beta rekao da su otpremnine isplaćene za manji broj od prvobitno prijavljenih radnika, pa je od 161 miliona dinara namenjenih isplati, državi vraćeno neiskorišćenih 8,7 miliona dinara.

Za program se najpre izjasnilo 379 radnika. U međuvremenu, neki su stekli pravo da dve godine uz određena primanja na evidenciji Službe za zapošljavanje sačekaju penziju, a drugi su se predomislili i preostalih 39 radnika sada očekuje stečaj fabrike.

Radnicima još nije povezan radni staž za poslednjih 16 meseci, iako je saglasnost odavno dobijena, a ne zna se ni kada će fabrika dobiti rešenje o stečaju i stečajnog upravnika.

U februaru 2007. godine godine u Agenciji za privatizaciju na aukciji su prodata tri "Viskozina" preduzeća - "Energetika", "Hortikultura" i "Lofolen".

Međutim, kasnije su zakazane dve licitacije za deset preostalih "Viskozinih" preduzeća, ali za njih nije bilo zainteresovanih kupaca.

Fabrika "Viskoza" pre 20 godina imala je 11.000 zaposlenih, a kada je počelo sprovođenje socijalnog programa bilo je oko 6.700 radnika.

Proizvodnja u glavnom delu fabrike obustavljena je još u februaru 2005. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво