Читај ми!

Vučić: Srpski rod će ostati zahvalan za svako dobro koje je vladika Lavrentije učinio

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je saučešće Svetom Arhijerejskom Sinodu Srpske pravoslavne crkve, sveštenstvu i monaštvu, vernicima Srpske pravoslavne crkve i eparhije šabačke, povodom smrti episkopa šabačkog Lavrentija.

Iz predsednikove Kancelarije za saradnju sa medijima navode da je Aleksandar Vučić sa tugom primio vest o smrti episkopa šabačkog Lavrentija.

Predsednik je poručio da je vladika decenijama sa velikom posvećenošću vršio brojne teške i odgovorne pastirske i misionarske dužnosti, neumorno okupuljajući verni narod u zemlji i van matice.

"Episkop Lavrentije je uložio ogroman trud u obnavljanje starih i izgradnju novih crkava, dok je istovremeno uvek imao na umu da potrebama vernika treba pristupati i na savremen način, zbog čega je osnovao pravoslavni radio i TV stanicu i pojačao izdavačku delatnost, nastojeći da jakim nitima poveže veru, tradiciju i moderno doba i da još više približi našu svetu Crkvu mladim generacijama. Neka mu Gospod podari carstvo nebesko, a njegov srpski rod će mu ostati zahvalan za svako dobro koje je za nas učinio", naveo je predsednik Vučić.

Episkop šabački Lavrentije upokojio se u 87. godini. Bio je najstariji episkop i po godinama života i po episkopskom stažu dugom 54 godine.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво