Читај ми!

Danas isplata 10.000 dinara zdravstvenim radnicima, u ponoć počinje prijava mladih za 100 evra

Zdravstveni radnici dobiće danas po 10.000 dinara jednokratne novčane pomoći, što je nastavak kontinuirane podrške zdravstvenim radnicima, ali i način da im država još jednom kaže hvala za sve što čine za svoju zemlju i građane, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Dodao je i da noćas u ponoć počinje prijava mladih od 16 do 29 godina za državnu pomoć od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Siniša Mali je gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a rekao da će svi zdravstveni radnici u Srbiji, njih 122.462, dobiti novčanu pomoć od 10.000 dinara.

Precizirao je da će pomoć od 10.000 dinara dobiti zdravstveni radnici koji su zaposleni u samom zdravstvenom sistemu, u vojnozdravstvenim ustanovama, u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, ustanovama socijalne zaštite, čiji se rad finansira sredstvima iz budžeta, kao i zaposleni u Zavodu za sport i Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Železnica Srbije.

Ministar finansija rekao je za RTS da noćas u ponoć počinje i prijava mladih od 16 do 29 godina za državnu pomoć od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

"Noćas u ponoć krećemo sa prijavama za 100 evra za sve mlade od navršenih 16 do navršenih 29 godina", najavio je Mali.

Prijava se vrši elektronski, preko portala Uprave za trezor, a ministar je rekao da je proces prijavljivanja jednostavan.

"Neophodno je ukucati jedinstveni matični broj i broj lične karte i izabrati banku u koju želite da se novac uplati. Ako ne postoji račun u banci, samo je potrebno izabrati željenu banku, u kojoj će biti otvoren namenski račun na koji će država uplatiti 100 evra. Posle toga, novac može da se podigne sa ličnom kartom", rekao je Mali.

Siniša Mali je, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-anaveo da je prijavljivanje moguće do 30. januara, i da isplata počinje u februaru 2022. godine.

"Očekujem da ćemo 1, 2 i 3. februara isplatiti sve koji se budu prijavili za 100 evra, a prema podacima, reč je o milion naših sugrađana, koje pozivam da se prijave i da iskoriste ovu mogućnost koju im država pruža", rekao je ministar finansija.

Novčana pomoć od 20.000 u februaru za penzionere

Dodaje i da će svi penzioneri u februaru dobiti po 20.000 dinara novčane podrške.

"Naravno nismo zaboravili ni naše najstarije sugrađane – kao i što smo obećali 10. februara na račune svih penzionera leći će 20.000 dinara. To je jednokratna pomoć, a zajedno sa povećanjem penzija od 1. januara od 5,5 odsto po švajcarskoj formuli, ovo je dodatna podrška najstarijim sugrađanima, da im kažemo jedno veliko hvala za sve ono što su uradili do sada, kao i da ih podržimo u doba pandemije, jer oni su jedna od najugroženijih kategorija", naveo je ministar.

Objasnio je i da je do izbijanja pandemije penzija isplaćivana u dva dela, ali da je zbog koronavirusa doneta odluka da se isplaćuje jednom mesečno, kako bi se smanjili kontakti i mogućnost zaražavanja. 

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво