Читај ми!

Vlada: Objekte Bošnjaka u Priboju priključiti na električnu mrežu bez nadoknade

Vlada Srbije usvojila je zaključak kojim se omogućava da se stambeni objekti Bošnjaka povratnika u Priboju na osnovu Programa za povratak raseljenih priključe na električnu mrežu bez nadoknade.

U zaključku koji je Vlada usvojila na sednici Elektrodistribuciji Srbije d.o.o. Beograd preporučuje se da izgradi priključke na distributivni sistem električne energije stambenih i pomoćnih objekata, izgrađenih na osnovu Programa za povratak izbeglih i raseljenih Bošnjaka iz opštine Priboj u periodu od 1991-1999. godine, bez plaćanja troškova za priključenje, rečeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

Predviđeno je da spisak tih objekata Elektrodistribuciji Srbije dostavi Opština Priboj sa dokazima o izgradnji objekata iz Programa za povratak izbeglih i raseljenih Bošnjaka.

Predsednik Srbije boravio je u sredu u Priboju gde je u razgovoru sa predstavnicima verskih zajednica, lokalne samouprave i bošnjačkih partija iznet i problem sa električnim priključcima za kuće povratnika Bošnjaka.

Predsednik je tada pozvao premijerku Anu Brnabić i zamolio da se reši ovaj problem i da Vlada donese zaključak da se povratnici Bošnjaci na teritoriji pribojske opštine oslobode plaćanja dodatne nadoknade.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво