Читај ми!

Ekološki pokreti ispred Vlade

Ekološki ustanak i predstavnici drugih ekoloških udruženja predali su Vladi zahtev da se ukinu uredbe Vlade o Prostornom planu područja posebne namene za realizaciju projekta u Jadru, te da svi potpisani dokumenti i sa kompanijom Rio Tinto ili Rio Sava Eksplorejšn budu dati javnosti na uvid. Nadaju se da će ih narednih dana premijerka pozvati na razgovore. Ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni, najavljuju radikalizaciju protesta.

Premijerka nije mogla lično da ih primi jer je zauzeta ranije isplaniranim obavezama, ali im je rečeno da će njihovi zahtevi po hitnom postupku biti uzeti u razmatranje.

Nadaju da će ih narednih dana premijerka pozvati na razgovore, ali ipak pozivaju na blokade u subotu.

Organizatori protesta su ranije najavili da danas blokiraju Vladu u vreme održavanja sednice, a neki mediji objavili su da je sednica vlade odložena.

Međutim, Tanjugu je rečeno u Vladi da sednica nije ni bila planirana.

Sa druge strane, organizatori kažu da je sednica vlade odložena za sutra i da im neće biti teško da se i sutra okupe ispred zgrade vlade u Nemanjinoj.

Jedan od osnivača pokreta Ekološki ustanak Aleksandar Jovanović Ćuta je, povodom najave da će u slučaju neispunjenja njihovih zahteva biti blokiran i jedan granični prelaz, poručio ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu da će, ukoliko policija bude nasilna prema bilo kome ko bude blokirano granični prelaz, "nakon toga cela Srbija biti ispred Skupštine u Beogradu".

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи