Читај ми!

Blokade puteva protiv Rio Tinta u više gradova Srbije

Na više lokacija u Srbiji održane su jednosatne blokade puteva, koje je organizovao Savez ekoloških organizacija Srbije, sa zahtevom da se obustavi projekat "Jadar" kompanije Rio Tinto za eksploataciju litijuma.

U Beogradu kod Centra "Sava" od 13 do 14 časova bio je zaustavljen saobraćaj na auto-putu u oba smera. Došlo je i do incidenta između manje grupe okupljenih građana i jednog vozača.

U oba smera organizovana je i jednočasovna blokada auto-puta Beograd–Subotica kod Novog Sada, pa se formirala kolona automobila iz pravca Beograda od nekoliko stotina metara. Demonstranti su propuštali automobile u kojima ima dece.

Ekološke organizacije su blokirale i put Beograd–Užice–Zlatibor kod Ložioničkog mosta, kao i most u Šapcu. Jednočasovne blokade, tokom koje su propuštena vozila sa decom i hitni slučajevi, protekle su mirno uz povremeno negodovanje vozača koji su čekali u koloni.

Blokade održane i na Ibarskoj magistrali u Preljini i magistralnom putu Šabac – Loznica – Mali Zvornik, javljaju dopisnici RTS-a.

Protest u Požegi trajao tri sata

Okončan je i protest kod Požege, na raskrsnici puteva prema Dobrinji i Kosjeriću.

Učesnici protesta propuštali su vozila u kojima su bila deca. Uprkos tome što je vejao i sneg, blokada je trajala od 13 do 16 časova.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво