Читај ми!

Patrijarh Porfirije na božićnom ručku sa socijalno ugroženim građanima

Patrijarh srpski Porfirije ručao je na Božić sa potrebitima, socijalno ugroženim građanima, sa kojima je razgovarao na brojne životne teme. Posavetovao ih je ukazujući na načine kojima mogu da prevaziđu teškoće i probleme sa kojima su suočeni, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.

Na ručku u Verskom dobrotvornom starateljstvu, patrijarh je poruči da radost Božića poziva na zajedništvo, ljubav, ali i na spremnost da usrdnije sledimo jevanđelska načela.

Božićnoj trpezi ljubavi prisustvovao je episkop hvostanski Justin, vikar patrijarha srpskog, kao i prezviter Vladimir Marković, sekretar Verskog dobrotvornog starateljstva koje očinskom brigom patrijarha Porfirija nastavlja jevanđeljsko delo o ljubavi prema svima bez izuzetka, a osobito prema onima prezrenima i potrebitima, saopštila je SPC.

Trpezi ljubavi koja je nastavak liturgijskog slavlja prisustvovao je i protođakon dr Dragan Radić.

Neposredno pre početka trpeze ljubavi, episkop hvostanski Justin i prezviter Vladimir Marković podelili su u ime patrijarha srpskog božićne pakete svim potrebitima, deleći prazničnu radost i ljubav sa njima. 

Ovim sabranjem i delom ljubavi prvojerarh Srpske Crkve je poručio da je ljubav prema potrebitima ujedno i suština misije Crkve u svetu, navodi se u saopštenju.

"Tako da se svetli svetlost vaša pred ljudima, da vide vaša dobra dela i proslave Oca vašega koji je na nebesima" (Mt 5,16), ili svetootačkim rečima rečeno: "Video si brata svoga, Boga si video."

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво