Читај ми!

Čestitke povodom Božića

Predsednik Srbije Aleksandra Vučić čestitao je danas Božić, uz tradicionalni pozdrav Mir Božiji - Hristos se rodi!

"Božić je blagi dan, jer slavi rođenje, život i ljubav. Želim vam sreću, blagostanje i dobro zdravlje. Srećan Božić, mir Božiji - Hristos se rodi!", napisao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagramu.

I predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić čestitao je Božić građanima Srbije koji slave po julijanskom kalendaru.

"Pred nama je Božić, jedan od najvećih i najradosnijih praznika, dan kada se posvećujemo jedni drugima, radujemo se svojoj porodici i prijateljima, slavimo rođenje kao simbol novog početka i nove nade. Kad je Božić govorimo samo o lepim stvarima, nećemo o problemima", istakao je Dačić.

Naglasio je da nas Božić uči i to da i svakog drugog dana treba da nađemo u sebi radost, optimizam i podršku za druge.

Dačić je naveo da Srbija ima mnogo razloga da na ovaj veliki praznik i na početku ove godine bude zemlja optimizma i očekivanja.

"To je vaša zasluga, jer vi ste je učinili zemljom u kojoj je više radosti nego problema, više mogućnosti nego prepreka. Neka nam Božić protekne u zdravlju, veselju, porodičnoj slozi i zajedništvu. Mir Božji, Hristos se rodi!", naveo je Dačić u čestitki.

Božićnu čestitku patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim vernicima uputila je i potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

"Neka praznik Hristovog rođenja u vaše domove donese mir, radost i blagostanje, a vama i vašim porodicama dobro zdravlje. Samo čvrsto oslonjeni na hrišćanske vrednosti možemo graditi bolje i pravednije društvo kakvom težimo, u kojem će odnosi sa drugim ljudima biti prožeti uzajamnim poštovanjem, solidarnošću i uvažavanjem različitosti. Dobra volja, razumevanje i sloga potrebni su nam da pobedimo izazove sa kojima se svakodnevno suočavamo, ali i da zajedno napravimo nove uspehe koji će doneti napredak našoj zemlji. Srećan i blagosloven Božić, Mir Božiji, Hristos se rodi", poručila je Mihajlovićeva.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji prvi dan Božića provodi sa policijskim službenicima u Kopnenoj zoni bezbednosti i Policijskom odeljenju Merdare, čestitao je svim Srbima najradosniji hrišćanski praznik.

"Danas mislimo na Srbe gde god da žive. Danas mislimo na našu braću na Kosovu i Metohiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj, Hrvatskoj. Danas mislimo na Srbe gde god da su i zajedno sa njima slavimo naš veliki zajednički praznik. Srbija je sigurna, mirna i bezbedna i učinićemo sve da se slike iz Kazahstana ili kakvih drugih država, u kojima je ludilo, mržnja, nasilje i mešanje stranaca dovelo do krvoprolića, nikada ne dese u našoj dragoj, jedinoj i voljenoj Srbiji. Hristos se rodi", poručio je ministar policije.

Građanima pravoslavne veroispovesti Božić je čestitala i predsednica privremenih institucija u Prištini Vjosa Osmani.

"Neka ovaj praznik u vaše kuće donese radost! Beskrajna svetlost, ljubav i nada neka ujedine svaku kuću u isčekivanju boljih dana. Srećan pravoslavni Božić", istakla je Osmani.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво