Читај ми!

Zvaničnici čestitali Božić

Državni zvaničnici uputili su sveštenstvu i vernicima čestitke povodom božićnih praznika.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je božićnu čestitku Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim vernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru.

"Vama, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima srdačno čestitam praznik Rođenja Hristovog. Sećajući se velike Božije ljubavi prema čoveku, pokazane Rođenjem Gospoda Isusa Hrista, želim da nadahnuti njome zajednički kročimo prema budućnosti, predano delajući za dobrobit naše otadžbine i naših građana, doprinoseći napretku i razvoju. Neka radost Božića bude inspiracija za snaženje trajnih vrednosti: mira, tolerancije i bratske ljubavi", navodi se u čestitki.

"Čestitajući Vam Božićne praznike, želim da Vas Bogomladenac podrži u uzvišenoj službi na korist srpskom narodu i dobro Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Mir Božiji – Hristos se rodi!", poručuje Vučić.

I predsednica Vlade Ana Brnabić čestitala je Božić Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, sveštenstvu SPC i svim vernicima koji slave po po julijanskom kalendaru.

"Iza nas je godina u kojoj smo se ponovo uverili da su ljubav, poštovanje, razumevanje i solidarnost najveće vrline koje nas pokreću i daju nam snagu da prebrodimo sve izazove", piše u čestitki Brnabićeve.

"Neka ovaj Božić simboliše početak godine koja će svima nama doneti mir, stabilnost i prosperitet. Neka nam vera i ljubav budu putokazi i u najtežim vremenima", navela je premijerka.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić čestitao je Badnji dan svim građanima koji slave ovaj veliki praznik, kao i vernicima i SPC.

"Na dan kada čekamo praznik Hristovog rođenja, želim vam porodičnu i ličnu sreću, radost koju simbolizuje Božić i posvećenost najbližima. Neka Badnji dan protekne u miru, porodičnoj slozi i okupljanju sa najdražima, kao dan kada delimo najbolje što imamo sa onima kojima su nam u srcu", navodi se u čestitki Dačića. 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin uputio je, takođe, božićnu čestitku njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim vernicima koji Božić proslavljaju po julijanskom kalendaru.

"Vama, sveštenstvu, monaštvu i vernicima od srca čestitam praznik rođenja Gospoda Isusa Hrista. Iskreno želim da praznik Hristovog rođenja među sve Srbe unese mir, spokoj, duhovnu snagu i slogu i u naše domove ljubav i radost", ističe se u božićnoj čestitki ministra unutrašnjih poslova.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović čestitao je Božić pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pravoslavne veroispovesti.

"U periodu za nama istrajno smo jačali odbrambene kapacitete naše otadžbine, očuvali mir i njenu stabilnost. Sa željom da nam najradosniji hrišćanski praznik da još veću snagu da se borimo za što snažniju Srbiju, čestitam vam Božić", naveo je u čestitki Stefanović.

Ministar je praznik, u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i u svoje lično, čestitao i patrijarhu srpskom Porfiruju i  episkopu vojnom Arseniju.

"Neka nam sila predstojećeg Božića daruje mudrost i istrajnost da očuvamo sve plemenite i duhovne vrednosti svojstvene našem narodu i neka nam podari snagu da sa dostojanstvom nadvladavamo sva iskušenja koja pred nas budu postavljena", piše u čestitki ministra patrijarhu. 

Ministar finansija Siniša Mali, uz želju da praznik svima donese zdravlje, sreću, kao i duhovno i materijalno blagostanje, čestitao je Božić, dan koji, naveo je, podseća na vrednosti koje vode ka boljem i srećnijem društvu, a pre svega na poštovanje, solidarnost i međusobno uvažavanje.

"Neka vas Božić blagoslovi sa zdravljem i srećom. Ta životna radost će vam dati snagu da se hrabro suočavate sa svim izazovima i da u njima pobeđujete. Samo u slozi i posvećeno možemo stvoriti bolje sutra i prosperitetniju Srbiju. Mir Božiji, Hristos se rodi", naveo je Mali.

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković čestitao je Božić njegovoj svetosti patrijarhu Porfiriju episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima SPC, uz želju da praznični dani ispune naša srca i domove mirom, radošću i toplinom.

"Neka simbolika božićnih praznika, kada se slavi radost rađanja Hrista, u današnjim izazovnim vremenima nadahne u svakome mudrost i snagu da pronađe put spasenja u svim iskušenjima pred kojima se nađe! Uveren sam da će na ovom putu Vaše mudre reči osnažiti nacionalni duh jedinstva, solidarnosti i dobročinstva, kao i da će Vaša dela nastaviti da pružaju duhovni i moralni oslonac našem rodu u očuvanju srpskog nacionalnog identiteta", poručio je Selaković.

Božić po julijanskom kalendaru čestitala je i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, uz želje da ga proslave u krugu svojih najbližih, u dobrom zdralju, miru i blagostanju.

"Ispratili smo godinu koja je bila jednako izazovna, kao i prethodna i u kojoj smo naučili koliko su zajednišvo, solidarnost, vera i jedinstvo značajni za naš narod. Neka nas najradosniji hrišćanski praznik podseti na važnost uzajamnog poštovanja, ljubavi i međusobne sloge, kako bismo dostojanstveno, s puno optimizma krenuli ka novim ciljevima", navela je Obradovićeva. 

Badnji dan i Božić vernicima je čestitala i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, uz želju da najradosniji praznik provedu u zdravlju, sreći i blagostanju.  

"Praznik Hristovog rođenja treba sve da nas podstakne da ostanemo privrženi najvećim vrednostima – miru, ljubavi, toleranciji i međusobnom poštovanju", navela je ministarka u čestitki. 

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, takođe, uputio je čestitku svim građanima koji slave Božić po julijanskom kalendaru.

"Ovaj poseban dan u godini i praznik treba da nas podseti koliko je važno voleti, razumeti, poštovati i praštati. Verujem da ćemo vođeni tim plemenitim osećanjima i emocijama lakše savladati sve svakodnevne izazove i teškoće. Čestitam vam Božić uz želju da ga provedete u dobrom zdravlju, okruženi onima koji vas vole i koje volite. Mir Božiji, Hristos se rodi", naveo je Ružić.

I ministarka kulture i informisanja Maja Gojković čestitala je građanima naše zemlje Božić po julijanskom kalendaru, uz želju da ga proslave u miru, zdravlju i blagostanju.

"Neka duhovna snaga najradosnijeg hrišćanskog praznika bude snažan podsticaj da osnažimo vrline praštanja, tolerancije i međusobnog razumevanja, a poruke Božića da budu temelj svakog ličnog i sveukupnog društvenog uspeha i napretka. Neka Božić svaki dom ispuni toplinom, radošću i slogom. Mir Božiji, Hristos se rodi!", piše u božićnoj čestitki ministarke kulture. 

I ministar za brigu o selu Milan Krkobabić uputio je božićnu čestitku.

"Neka Božić, praznik rađanja, nade, ljubavi i pomirenja u sve domove donese sreću, slogu i blagostanje, posebno našim vrednim domaćinima i u najudaljenijim selima Srbije", poručio je, između ostalog, ministar Krkobabić.

Vernicima je praznik čestitao i ombudsman Zoran Pašalić, uz želje da ih predstojeći praznici podsete i podstaknu na najveće ljudske vrline.

"Neka predstojeći božićni praznici probude duh solidarnosti i zajedništva, kako bismo i u novoj godini odgovorili na sve izazove i ostvarili svoje ciljeve, misleći pri tome i na druge. Želim da radost Božića ispuni sve domove toplinom i dobrotom, i da praznike proslavite u miru i blagostanju sa svojim najmilijima", poručio je u čestitki zaštitnik građana.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво