Читај ми!

Otac nestalog mladića: Verujem policiji, ako nešto znate – javite, makar i anonimno

Nenad Periš, otac nestalog mladića iz Splita, rekao je za beogradske medije da veruje srpskoj policiji i apelovao na sve koji imaju bilo kakvu informaciju da je jave, makar i anonimno.

Nenad Periš je stigao u Beograd, u kom je njegov sin Matej nestao 31. decembra. Policija od tada intenzivno traga za njim.

"Došao sam da vidim gde se to desilo, nemam nikakve nove informacije. Imam apsolutno poverenje u policiju i sve što rade. Iz onoga što sam dosad čuo, rade vrlo profesionalno, oni vode istragu i za sve informacije su oni nadležni", rekao je otac nestalog Mateja Periša.

Kaže da ga je zvalo mnogo ljudi iz Srbije i nudilo mu pomoć. Ono što je njemu potrebno je informacija o tome šta se dogodilo.

"Molim građane Srbije, sve koji znaju nešto, da se ne boje, da to prijave, da ubace u nečiji sandučić, makar anonimno", rekao je Periš.

Kaže da treba pustiti policiju da radi svoj posao i još jednom apelovao na sve koji imaju neku informaciju da je podele.

"Apsolutno verujem u sve ono što se radi, siguran sam da je to najbolji put, kako ćemo doći do rešenja, bez unošenja ikakvih sumnji, jer ja nisam kriminolog, nisam neko ko zna taj posao. Ja sam roditelj koji u ovim trenucima možda tako razmišlja i na jedan način koji previše emotivan", rekao je Nenad Periš.

MUP je ranije danas saopštio da je nestanak mladića prijavio njegov prijatelj 31. decembra u 18 časova.

Matej Periš je to veče bio u klubu "Gotik" sa svojim prijateljima, ali mu se u jednom trenutku gubi trag.

Oni su svi dali svoje iskaze policiji, a prema pisanju hrvatskih medija, jedan od njih je rekao i da u klubu "nije bilo opasnog društva". Njegova jakna je ostala u klubu.

Matej Periš je diplomirani ekonomista i bivši vaterpolista. Visok je 188, ima plavu kosu i plave oči. U trenutku nestanka na sebi je imao crnu majicu, farmerke i crne patike sa belim đonom.

Beogradski mediji pišu da su nadzorne kamere navodno snimile Splićanina kako se kreće ka stepenicama koje se spuštaju ka jednom splavu. Ipak, snimak je dosta lošeg kvaliteta zbog magle koja je bila te noći.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се