Читај ми!

Ulica otvorenog srca u Beogradu; Radojičić: Grad čuva tradiciju i vodi računa da bude savremen

Prvi dan Nove godine tradicionalno će biti obeležen i proslavljen u Ulici otvorenog srca u Svetogorskoj ulici u Beogradu. Humanitarna manifestacija biće organizovana i u beogradskom naselju Borča, gde će novac prikupljen tokom manifestacije biti uplaćen za lečenje devojčice iz Glogonjskog Rita. Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže za RTS da je u novogodišnjoj noći bilo veselo, mirno, bez incidenata, uz poštovanje mera, kako se i očekivalo.

Ulica otvorenog srca je manifestacija duga više od pola veka, a Beograđani su je se uželeli, budući da je prošle godine nije bilo.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže za RTS da je u novogodišnjoj noći bilo veselo, mirno, bez incidenata, uz poštovanje mera, kako se i očekivalo.

"Naše službe su i noćas radile. Oko 1.500 ljudi iz komunalnih službi je neprekidno na ulici i grad funkcioniše pre svega zbog njihovog rada", rekao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, vatromet u Beogradu je, s jedne strane, pokazao da se Srbija razvija kao moderna zemlja, a da Grad Beograd čuva tradiciju, kao što je Ulica otvorenog srca, a sa druge vodi računa da bude moderan, savremen grad.

"Kroz vatromet i taj spektakl smo poslali sliku celom svetu", kazao je Radojičić.

Prve dve bebe koje su se rodile danas – devojčica u Višegradskoj i dečak u Narodnom frontu dečak.

"Sa tom lepom vešću počinjemo Novu godinu, radujemo se i želimo da nas bude još više, jer ćemo samo tako imati svetlu budućnost i kao grad i kao zemlja", istakao je Radojičić.

Grad Beograd ima, naglašava, mnogo planova za narednu godinu.

"Ogroman budžet, 160 milijardi. Svi projekti koji se budu radili u Beogradu imaće komponentu zaštite životne sredine. Biće i drugih velikih projekata. Imaćemo linijski park, Hitna pomoć će se nadograditi, Deveta beogradska gimnazija, pijaca Kalenić, puno toga ćemo uraditi u ovoj godini", napominje Radojičić.

Mnoge opštine u Beogradu imaće svoje Ulice otvorenog srca.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи