Читај ми!

Kraljevo, kako se deca u SOS dečjem selu pripremaju za novogodišnju noć

Praznicima se uvek najviše raduju mališani. Deca bez roditeljskog staranja, o kojima brinu hranitelji i stručnjaci, dočekaće sa braćom i sestrama Novu godinu u SOS dečjem selu u Kraljevu.

Biljana Zorić Dimić, direktorka SOS dečjeg sela u Kraljevu rekla je u Dnevniku RTS-a da od uzrasta i aspiracija zavisi kako se deca pripremaju za novogodišnju noć.

"Nekada sa hraniteljicama pripremaju različite kolače, neki vole da ukrašavaju prostor. Ono što većina voli jesu različite kreativne aktivnosti. Vole da prave novogodišnje čestitke i novogodišnje ukrase", kaže Dimićeva.

Ove godine, napominje, nisu mogli da organizuju svečanu dodelu paketića, ali su mogli da realizuju da Deda Mraz obiđe sve porodice i da podeli paketiće, što je decu jako obradovalo, kao i vatromet.

"Sve što organizujemo, mi organizujemo i realizujemo zahvaljujući pomoći i podršci naših donatora", istakla je Dimićeva.

Pred Novu godinu pozvali su ljude da budu Božić Bate, da se priključe klubu "Zlatno srce" i da svojim mesečnim donacijama pomognu rad Dečjeg sela Srbije i Dečjeg sela u Kraljevu.

"Ima dosta humanih ljudi koji pomažu i koji se priključuju. Mi smo imali priliku ovih dana da nas poseti jedan naš građanin koji je radnik i koji je individualno donirao jednu lepu sumu novca", navodi Dimićeva.

Zahvalila je svim donatorima, bilo da su u pitanju pojedinci, velike ili male kompanije.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво