Читај ми!

Brnabić: Preduzeća poput "Naše kuće" omogućavaju ispunjen život, takva praksa potrebna u celoj zemlji

Roditelji dece sa smetnjama u razvoju pre više od jedne decenije osnovali su Udruženje "Naša kuća" koje radi po principu socijalnog preduzeća, jer daje priliku mladim osobama sa teškoćama u razvoju da steknu veštine, ostvare prihod i imaju ispunjen život.

Udruženje "Naša kuća" obišle su premijerka Ana Brnabić i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, dan nakon što je Vlada Srbije usvojila Predlog zakona o socijalnim preduzećima, i poručile da će Srbija, posle 10 godina čekanja, taj zakon dobiti početkom naredne godine.

Brnabić je rekla da ne postoji lepši i bolji način da se jedna godina privede kraju od toga da Vlada Srbije usvoji Predlog zakona o socijalnom preduzetništvu, a koji bi trebalo da donese više solidarnosti i empatije u naše društvo.

"Taj zakon će svakako pomoći da naše društvo bude još solidarnije, da imamo veću empatiju svi zajedno i da pokažemo viši stepen odgovornosti prema najugroženijim kategorijama našeg stanovništva", rekla je Brnabić.

Istakla je da je Predlog zakona Vlada Srbije uputila Narodnoj skupštini i dodala da očekuje da će taj zakon biti na dnevnom redu u januaru 2022. godine, čime će biti jedan od poslednjih zakona koji će se usvojiti u ovom sazivu skupštine.

Predlog tog zakona je, kaže, najbolja moguća poruka države da brine o svim građanima, o najranjivijim, kao i da veruje u njih.

Objasnila je da socijalna preduzeća omogućavaju najranjivijim kategorijama društva da rade, da se osamostale, da imaju svoj prihod i da imaju ispunjen i smislen život.

"Nadam se da će zahvaljujući ovom zakonu biti još više preduzeća i udruženja kao što je 'Naša kuća' i da ćemo moći tu praksu da imamo u celoj Srbiji'", navodi Brnabić.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво