Читај ми!

Vatreni prijatelji u Somboru – i vatrogasac je ponekad Deda Mraz

U ulozi Deda Mraza mogu da budu i vatrogasci. To znaju deca iz Sombora. Dobrovoljno vatrogasno društvo iz tog grada obradovalo je novogodišnjim paketićima mališane sa smetnjama u razvoju, dok su njihove kolege iz Stapara paketiće delili mališanima u selu.

Uz zvuke vatrogasnih sirena i novogodišnju muziku, vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stapar delili su novogodišnje paketiće. Vatrogasna vozila su ukrašena šarenim lampicama, a u jednom je bila i novogodišnja jelka.

Mališani su se okupili ispred kuća i sa radošću dočekivali Deda Mraza i njegove pomoćnike. Nisu mogli da sakriju radost.

"Danas imam jedan najvažniji zadatak u mojoj karijeri, a to je sa mojim vatrenim prijateljima usrećim decu u Staparu, da im donesem najlepše poklone i njihova radosna srca", rekao je Deda Mraz, a Baka Mrazica je poručila da je njena uloga da mu pomogne.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Stapar četiri godine deli paketiće. Ove godine je podeljeno preko 400 paketića, koji su kupljeni od sopstvenih sredstava, ali i uz pomoć sponzora.

Svake godine vlada veliko interesovanje, a sve više dece se uključuje u rad društva i postaje vatrogasni podmladak.

"Cilj je da ih zadržimo tu, da se bave ovim što se mi bavimo, dobrovoljnim nečim, što je stvarno humano", naveo je Milisav Galić iz DVD Stapar.

Somborsko dobrovoljno vatrogasno društvo je novogodišnje paketiće podelilo deci sa smetnjama u razvoju u Školi za osnovno i srednje obrazovanje "Vuk Karadžić". Ovo je drugi put da realizuju akciju, a za uzvrat dobiju osmehe mališana, koji, kako kažu, nemaju cenu.

"Puno srce kad vidimo osmehe i sve to. Odmah smo i mi srećni", naveo je Petar Orlić iz DVD Sombor.

Vatrogasci se nadaju da će i narednih godina ove akcije biti realizovane, a njihovim stopama krenule su i kolege iz drugih mesta, pa i iz regiona.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво