Читај ми!

Ugašen požar u restoranu "Košnica" u Novom Beogradu, povređeni zbrinuti na VMA

Dve osobe povređene u eksploziji plinske boce u restoranu na Novom Beogradu su puštene kući, dok je jedna osoba zadržana zbog preloma podlaktice, rečeno je sa Vojno-medicinske akademije za RTS. Restoran je u potpunosti izgoreo u požaru koji su gasila 42 vatrogasca.

Osobe povređene u eksploziji plinske boce u restoranu na Novom Beogradu prevezene su na Vojno-medicinsku akademiju. Dežurni hirurg prof. dr Darko Mitrović rekao je da se radi o povredama tupim predmetima.

"Kod dva pacijenta, povrede lica u predelu oka. Nakon ordinirane terapije vraćeni su kući, a treći povređeni pacijent zbog preloma podlaktice je primljen u Kliniku za ortopediju", naveo je profesor Mitrović.

Kada je reč o dežurstvu, profesor je naveo da je obavljen 471 pregled, od čega je 81 povreda.

"Od toga sedam povreda u saobraćajnim nezgodama. Interesantna je jedna povreda oštrim predmetom, verovatno nekom vrstom noža. Radi se o povredi tetiva šake. On je operisan, nalazi se u Klinici za plastičnu hirurgiju", kazao je profesor Mitrović.

Dodao je da je u Kliniku za hirurgiju VMA bilo 19 prijema, 21 prijem internističkih pacijenata, sedam toksikoloških i devet operacija u opštoj anesteziji.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво