Читај ми!

Stefanović: "Kornet" donosi nove sposobnosti Vojsci Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović je izjavio da će protivoklopne rakete "Kornet“, koje su isporučene iz Ruske Federacije, biti montirane na borbeno oklopno vozilo "Miloš“ i druge oklopne transportere. Time će, kako navodi, Vojska Srbije steći nove sposobnosti.

Protivoklopne rakete "Kornet", kao što je i dogovoreno tokom sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina u novembru u Sočiju, stigle su u Srbiju pre Nove godine.

Predstavljaju jedan od najsavremenijih vođenih sistema naoružanja, dometa od osam kilometara, koji će dodatno osnažiti našu vojsku, rekao je ministar odbrane.

"Videćete ih uskoro u našim jedinicama, koje je Generalštab opredelio. Najvećim delom biće montirane na naša vozila, pre svega na 'Miloš', ali i na neke druge oklopne transportere, čime će faktički dati novu sposobnost Vojsci i čime će naši vojnici biti još efikasniji u odbrani zemlje", rekao je ministar Stefanović za televiziju Pink.

Kako je objasnio, "ne postoji nijedan tenk, niti oklopno vozilo koje bi moglo da nam zapreti, a da mi sa ovakvim sistemom ne možemo da uzvratimo, više nego adekvatno".

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво