Читај ми!

Čestitke za Božić po gregorijanskom kalendaru

Brojni zvaničnici uputili su božićne čestitke vernicima i sveštenstvu koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je Božićnu čestitku nadbiskupu beogradskom i metropolitu Stanislavu Hočevaru i svim hrišćanskim vernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru.  

"Želim da duh Božića bude i u narednoj godini podsticaj da, svedočeći svoju tradiciju, složno i zajednički delujemo za napredak Republike Srbije. I u godini za nama potvrdili smo opredeljenost da odlučno dajemo odgovor pred svim izazovima koji se postavljaju pred našom državom, na dobrobit svih naših građana", poručio je Vučić.

"Čestitajući Vam Božić, želim da Vas uverim da ćete u Republici Srbiji i njenim državnim organima uvek imati pouzdanog i odanog partnera. Srećan Božić! Srećna Nova 2022. godina!", navodi se u čestitki predsednika.

I predsednica Vlade Ana Brnabić čestitala je Božić vernicima i sveštenstvu.

"Iza nas su teški trenuci koje smo zajedno prevazilazili. Iskreno verujem da smo u tome uspeli svi zajedno, jer su solidarnost, empatija i tolerancija u temelju našeg društva. Sveštenstvu, monaštvu i vernicima koji najradosniji hrišćanski praznik Hristovog rođenja slave po gregorijanskom kalendaru, želim da praznične dane provedu u miru, radosti i ljubavi sa najbližima. Neka vam Božić donese duhovni mir, zdravlje i napredak na svim životnim poljima", istakla je Brnabićeva.

Čestitku je uputila i potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

"Želim vam da najradosniji hrišćanski praznik provedete u dobrom zdravlju, ljubavi i slozi sa svojim bližnjima. Vođeni istinskim vrednostima koje nam je darovao Isus Hrist, neka Badnje veče i sutrašnji Božić budu putokaz ka životu ispunjenom nepokolebljivom verom u dobrotu i humanost, kao i snažnoj opredeljenosti da zajedno gradimo društvo tolerancije i međusobnog razumevanja. Srećan i blagosloven Božić", naglasila je Mihajlovićeva.

I potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je čestitku.

"Svim hrišćanskim vernicima, koji slave Božić po gregorijanskom kalendaru, upućujem najsrdačnije čestitke. Božićni praznici su prilika da se podsetimo temeljnih vrednosti našeg društva koje neguje različitosti, međusobno poštovanje, solidarnost i razumevanje. Neka rođenje Hristovo, kao jedan od najradosnijih praznika u hrišćanskom svetu, pomogne da istrajemo u svim iskušenjima i učvrsti uverenje da su zajedništvo, tolerancija i čovekoljublje put koji treba slediti", navela je Gojkovićeva.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić takođe je uputio čestitku svim vernicima koji sutra slave Božić po gregorijanskom kalendaru.

"Čestitam vam Božić uz želju da ga provedete u zdravlju i miru sa vašim najbližima. Ovaj praznik treba da nas podseti na značaj zajedništva i svih pravih vrednosti, koje je važno da baštinimo. Želim vam srećan Božić i Novu 2022. godinu", poručio je Ružić.

Badnji dan i Božić čestitao je i ministar finansija Siniša Mali i poželeo da ovaj radosni praznik provedu u zdravlju, miru i ljubavi sa svojim najmilijima.

"Praznik Hristovog rođenja donosi sreću i radost, što je svima nama neophodno u ovim teškim vremenima, punim izazova. Ipak, to ne znači da treba gubiti nadu, već da je treba probuditi i pustiti je da nas vodi ka boljem sutra. Ovo je vreme kada treba da se prisetimo vrednosti kojima svi težimo, a pre svega solidarnosti i poštovanja. Zajedno, uz uzajamno uvažavanje i posvećenost ciljevima za dobro svih nas, možemo izgraditi još bolju Srbiju", naveo je Mali.

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković uputio je crkvenim velikodostojnicima i vernicima koji praznuju po gregorijanskom kalendaru božićne čestitke, sa željom da im praznični dani podare duševni mir, blagostanje i zajedništvo.

"Neka Badnji dan i Božić ispune domove i srca vernika snagom neprolaznih vrednosti praštanja, uzajamnog poštovanja i međusobne tolerancije, podstičući negovanje međukonfesionalne i međukulturne harmonije", poručio je Selaković.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović uputio je povodom Božića čestitku pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji ovaj veliki praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

"Čestitajući vam ovaj veliki hrišćanski praznik, želim vam obilje zdravlja, mira, sreće i uspeha u radu. Deleći radost Božića sa svim ljudima dobre volje, čija se srca u ove dane ispune radošću, razumevanjem i tolerancijom, činimo dobro za svakog našeg građanina za bolju budućnost zajedničke nam otadžbine", istakao je Stefanović.

I ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević čestitala je vernicima i sveštenstvu predstojeći veliki praznik, uz želje da ga provedu u miru, okruženi ljubavlju svojih najbližih.

"Božić je praznik kada svi treba da se okrenemo jedni drugima, negujući toleranciju, solidarnost, veru, poštovanje, jer su to vrednosti na kojima se temelji svako moderno i prosperitetno društvo", naveela je Kisić Tepavčevićeva.

Čestitku je uputila i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović.

"Iako se i ove godine Božić obeležava u specifičnim okolnostima, verujem da sa novim optimizmom i nadom, ujedinjeni i solidarni, možemo prevazići ova izazovna vremena. Dan Hristovog rođenja prilika je da se podsetimo neprolaznih vrednosti zajedništva, prijateljstva, sloge i uzajamnog poštovanja, koje treba da nastavimo da sledimo i negujemo", naglasila je Obradovićeva.

"Svim građanima Srbije koji slave Božić po gregorijanskom kalendaru želim da praznik proslave u krugu svojih najbližih i da njihove domove ispune mir, dobro zdravlje, blagostanje i sreća", poručila je ministarka Obradović.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić čestitao je Božić beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji taj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

"Vama, sveštenstvu i vernicima čestitam ovaj veliki hrišćanski praznik rađanja i nade, uz najiskrenije želje za dobro zdravlje pojedinca i svestrani napredak porodice i države Srbije", naglasio je Krkobabić.

"Svim vrednim domaćinima, posebno onima koji žive u selima Republike Srbije, želim da Božić njihove domove ispuni srećom, blagostanjem, slogom i razumevanjem, kao i danas toliko neophodnom međugeneracijskom solidarnošću", istakao je ministar Krkobabić.

I Zaštitnik građana Zoran Pašalić čestitao je Badnji dan i Božić svim građanima koji ovaj veliki hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

"Neka radost Božića ispuni domove toplinom i srećom. Želim vam da ovaj praznik radosti, ljubavi i nade provedete u krugu porodice, okruženi svojim najbližima, u dobrom zdravlju i blagostanju", poručio je Pašalić u čestitki. 

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара