Читај ми!

Gde se može odneti garderoba za decu iz Svratišta

Sa prvim snegom i niskim temperaturama napune se prihvatilišta kako za odrasle, tako i za decu. Prosečno oko 70 do 80 dečaka i devojčica dnevno potraži pomoć u svratištu u Beogradu. Tu dobiju ručak, čistu odeću i obuću. Zimi ih je mnogo više. Gde možete odneti garderobu?

Kape, rukavice, jakne, cipele... Ako vam nešto od toga više ne treba, ili su deca prerasla, imate priliku da učinite dobro delo. Svaki komad odeće koji se donira, nekome mnogo znači. Tamara Klarić svake godine prikuplja odeću za decu ulice.

"Zajedno sa mojim najboljim prijateljima već nekoliko godina, volontiramo i pravimo slične akcije pomoći sugrađanima koji ne mogu sami. Često puta za Nurdor, a u poslednje dve godine organizujemo akciju prikupljanja zimske garderobe za svratište odnosno za decu ulice", kaže Tamara Klarić, volonterka.

Tamara i njeni drugari idu od vrata do vrata i preuzimaju garderobu od ljudi sa kojima su kontaktirali preko društvenih mreža.

"Evo mi smo sada na polovini akcije, prikupili smo stvari i treba da ih odnesemo ovih dana", dodaje Tamara.

Prikupili su više od 2000 komada odeće i oko 30 džakova zimske obuće. Ako imate višak garderobe, osim direktno u svratišta, možete je odneti i u Uslužni centar opštine Stari Grad.

"U ovim prazničnim i hladnim danima koji nam predstoje, nijedno dete ne zaslužuje da bude samo, zaboravljeno i da mu bude hladno. Zbog toga smo organizovali ovu malu akciju i zajedno bsa našim sugrađanima prikupljamo ono što je deci iz svratišta najpotrebnije što je pre svega topla odeća. Ovde svakoga dana građani mogu da donesu od 9 do 16 časova, do 24. decembra. Mogu da donesu, ali i poneku knjigu, igračku sredstva za higijenu, sve ono što može da obraduje decu iz svratišta", navodi Aleksandar Puača, pomoćnik predsednika GO Stari grad.

Svratišta u Krfskoj ulici i u Bulevaru Arsenija Čarnojevića primaju donacije za decu od 5 do 15 godina svakog dana od 10 do 18 časova.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво