Читај ми!

Zaposleni u kafiću "Zvuci srca" ugostili poznate ličnosti u humanitarnoj akciji

Na Čuburi u Beogradu postoji jedinstveni kafić u Srbiji i regionu. U njemu rade mladi sa blagim smetnjama u mentalnom razvoju. Njih 15 svakodnevno radi u kafiću "Zvuci srca" u dve smene, a prostor za rad obezbedio je Grad Beograd. Organizovali su humanitarnu novogodišnju akciju kako bi upoznali poznate ličnosti.

Zaposleni u kafiću "Zvuci srca" su organizovali humanitarnu akciju iz želje da upoznaju i ugoste poznate ličnosti.

Upoznali su, između ostalih, Neleta Karajlića i Bilju Krstić, a Aleksandra, koja je zaposlena u kafiću, rekla je da bi volela da im dođe i Marija Šerifović.

"Svi dolaze od gostiju i traže nam razne kafe", navela je Aleksandra koja je navela da prave šolje, torbe, cegere i različite stvari koje gosti mogu da kupe u prodavnici u okviru kafića.

Kupovinom proizvoda koje su izradili mladi sa smetnjama u razvoju daje se podrška njihovom radnom angažovanju, ali i integraciji u zajednici u kojoj žive.

Direktor organizacije "Dečje srce" Goran Rojević ističe da je cilj postojanja kafića da osobe sa smetnjama u razvoju razbiju predrasude o sebi samima.

"Da mi ne pričamo u njihovo ime, da ih mi ne zastupamo, neka zastupaju sami sebe. Jedinstven je lokal u regionu, jedinstven je lokal i u svetu, pošto je jedini kafić u kojem se ništa ne plaća i jedini kafić u kom postoji muzička rok grupa koju čine mladi sa smetnjama u mentalnom razvoju", naveo je Rojević.

Govoreći o planovima za Novu godinu, Rojević je naveo da im je cilj da sve porodice sa kojima organizacija sarađuje dobiju paketiće i da provedu praznike u radosti.

U kafiću "Zvuci srca" angažovano je 15 mladih sa smetnjama u razvoju, a od toga je osam zaposleno zahvaljujući beneficijama Nacionalne službe za zapošljavanje, a sedam ih se sprema za zaposlenje.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво