Читај ми!

Posle pola veka krpljenja, istok Srbije dobija nove puteve

U rekonstrukciju puteva u istočnoj Srbiji, posle pola veka krpljenja, država je uložila 45 miliona evra. Većina radova privodi se kraju.

Putovanje od Zaječara do Negotina i Kladova, novim putem, sada je brže i udobnije.

Obnova i unapređenje puteva od presudnog je zanačaja za opštine Golubac, Veliko Gradište, Donji Milanovac, Negotin i Kladovo.

"Time se najpre približavamo ostalim delovima Srbije. Naša opština, kao i susedne opštine, ima mnogo toga da ponudi turistima. Pre svega se tu podrazumeva kulturno-istorijsko nasleđe kao i brojne prirodne lepote zaštićenog područja", kaže pomoćnik predsednika opštine Kladovo Nikola Vuković.

Golubačka, Ramska i "Fetislam" tvrđava, manastiri, praistorisko nalazište "Lepenski vir" i kasno-antički lokalitet "Feliks Romulijana", Nacionalni park "Đerdap", dunavske plaže i marine, Rajačke pimnice - najposećenije su turističke destinacije, a od juna biće još dostupnije kada bude završena Đerdapska magistrala.

Pored kvalitetnog kolovoza, neophodna je i moderna signalizacija. Potporne zidove radnici pripremaju za farbanje fluorescentnim bojama.

"Bolja će biti preglednost, bolje će da se uoče zidovi, to je ipak magistrala", ističe poslovođa preduzeće "Jadran" Dragan Adamović.

Novim putevima na Istoku i u Podunavlju, meštani se nadaju, svojim kućama bi mogli da se vrati bar neki od onih koji su zbog posla otišli u inostranstvo.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво