Читај ми!

Pravosudna akademija Srbije šampion Evrope u primeni prava EU

Tim Pravosudne akademije Srbije u sastavu Gala Bogosavljević, Luka Anđelković i Jelena Mihajlović, polaznika početne obuke Pravosudne akademije, predvođenih mentorkom sudijom Apelacionog suda iz Niša Gordanom Pavlović, osvojio je prvo mesto na takmičenju THEMIS 2021.

U velikom finalu u kom je učestvovalo osam timova, Srbija je jedina imala dva tima, pošto su oba tima Pravosudne akademije pobedila u svojim polufinalnim grupama.

Drugi tim, u sastavu Aleksandra Lozić, Mina Bulić i Milica Jovanović, takođe polaznice Pravosudne akademije u Beogradu, predvođene mentorkom Zoranom Delibašić sudijom Vrhovnog kasacionog suda i članicom Visokog saveta sudstva, pohvaljeni su od strane žirija za pokazano znanje, s tim da je žiri naglasio da je mala razlika između drugog, trećeg i četvrtog mesta.

Srpski timovi, iako se tek treći put takmiče, na tom prestižnom međunarodnom takmičenju, ove godine odmerili su snage sa kolegama iz Nemačke, Francuske, Portugala, Rumunije, Bugarske, Češke i ostavili više nego dobar utisak, saopštila je Pravosudna akademija.

Prema rečima članova žirija, jedino prvo mesto nije bilo upitno, dok su u plasmanu za drugo, treće i četvrto mesto odlučivale nijanse.

Takmičenje održano je u periodu od 05. do 10. decembra 2021. godine u Lisabonu.

Tema takmičenja bila je poznavanje i primena prava Evropske unije i Evropske konvencije o ljudskim pravima Saveta Evrope, a nagrade su simbolično dodeljene u Ustavnom sudu Portugala na Međunarodni dan ljudskih prava - 10. decembra.

Pravosudna akademija, na čelu sa direktorom Nenadom Vujićem čestita Gali Bogosavljević, Luki Anđelković, Jeleni Mihajlović i mentorki Gordani Pavlović, kao i Aleksandri Lozić, Mini Bulić, Milici Jovanović i mentorki Zorani Delibašić.

"Ovo je rezultat rada svih timova iz prethodnih godina i dokaz kvaliteta programa početne obuke i polaznika početne obuke Pravosudne akademije", rekao je Vujić.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво