Читај ми!

Kosjerci će disati čistiji vazduh, počela rekonstrukcija gradske toplane

Kosjerić je po zagađenju vazduha često među vodećim sredinama u Srbiji. Stoga je, uz podršku države, započela rekonstrukcija gradske toplane. Žitelji te varošice imaće grejanje na pelet i gas, a država je omogućila subvenciju i za 122 porodice da nabave nove kotlove.

Među 122 porodice u Kosjeriću i Nata Janjić će novim kotlom na pelet zameniti ložište kojim će se smanjiti aerozagađenje.

"Bez ove podrške ne bi ni sada to mogli da obavimo", kaže Nata Janjić.

"Sledeću sezonu ćemo još smanjiti zagađenje, koristićemo gas na svim ovim kotlarnicama, jer ćemo proširiti kapacitet gradske toplane i dovešćemo toplovod do tih objekata", dodaje Žarko Đokić, predsednik opštine Kosjerić.

Resorna ministarka se, tokom posete Kosjeriću, upoznala sa realizacijom svih projekata na unapređenju ekologije i razgovarala sa građanima koji su zabrinuti zbog otvaranja kamenoloma.

"Tu je prosto problem i otpadnih voda i vodosnabdevanja stanovništva i puta", navodi Dragica Simić iz Kosjerića.

"I prethodni put kada smo premijerka i ja bili ovde u Kosjeriću upravo je ministarstvo izdalo rešenje o neophodnoj izradi studije o proceni uticaja na životnu sredinu. I mi smo sada građanima to objasnili, zamolili smo ih da oni da učestvuju kada to bude transparentno i javno", poručila je Irena Vujović, ministarka za zaštitu životne sredine.

Ministarka je pozvala i građane da učestvuju u unapređenju kvaliteta života, podrškom državnim investicijama kroz projekte u svim opštinama. I kapitalnim zelenim projektima koji će dugoročno rešiti zagađenje, deponovanje smeća i problem otpadnih voda.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво