Читај ми!

Dan oslobođenja Kosovske Mitrovice, otvoren most koji povezuje grad sa putem Priština – Raška

Polaganjem cveća na spomeniku palim borcima i rudarima, otvaranjem novog mosta preko reke Ibar, svečanom akademijom, radovima na dogradnji i renoviranju bolničkog centra, obeležen je Dan Opštine Kosovska Mitrovica i 77 godina od oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu.

Na ovaj dan, u tom gradu obeležavaju 39 godina od početka emitovanja programa na Radiju Kosovska Mitrovica.

Dan opštine građanima je najpre čestitao predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i poručio da će u 2022. godini, porodice sa četvoro dece dobijati od opštine po 10.000 dinara na mesečnom nivou.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Jelena Stojković čestitala je građanima i lokalnom rukovodstvu Dan opštine i rekla da je Mitrovica zahvaljujući mnogobrojnim projektima koji se realizuju, postala jedno veliko gradilište.

"Mitrovica napreduje i mi to radimo zajedno i dobro nam ide. Tu smo da završimo planirane projekte i zadovoljimo potrebe građana" poručila je Stojkovićeva i čestitala praznik u ime direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića, poželevši još mnogo uspešnih godina.

Na akademiji su uručene povelje i plakete zaslužnim institucijama i pojedincima, koji su dali doprinos razvoju Kosovske Mitrovice.

Ove godine, ključevi grada i Zlatna povelja, dodeljeni su predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. U njegovo ime, prizananja je primila Jelena Stojković.

Most povezuje Mitrovicu sa putem Priština - Raška

Prethodno je u saobraćaj pušten novi most, dužine 80 metara, koji povezuje severni deo Kosovske Mitrovice sa magistralnim putem Priština - Raška.

Most su zajedno otvorili pomoćnica direktora Kancelarije za KiM i predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

Stojkovićeva je rekla da je ova investicija veoma važna jer simboliše zajedništvo i povezivanje Republike Srbije sa Kosovom i Metohijom.

"Nastavljamo sa ulaganjem, ne samo u putnu infrastrukturu već i u komunalnu i svaku drugu. Nastavljamo sa izgradnjom naše Kosovske Mitrovice, kako bi bila još lepša i još primamljivija za život naših građana" istakla je Stojkovićeva.

Gradnju mosta finansirala je Vlada Srbije sa 140 miliona, a gradnja je počela u avgustu ove godine.

Aleksandar Spirić je naveo da će se u narednom periodu fokus staviti na zaštitu životne sredine, posebno na održavanje korita reke Ibar.

Radovi na renoviranju bolničkog centra Kosovska Mitrovica počeli su renoviranjem Odeljenja fizijatrije, a obnova će se realizovati fazno.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво