Читај ми!

Novi načelnik Vojne akademije pukovnik Srđan Blagojević

Na svečanosti u kasarni "General Jovan Mišković“ na Banjici, obavljena je primopredaje dužnosti načelnika Vojne akademije između pukovnika, dosadašnjeg vršioca dužnosti Ace Ranđelovića i Srđana Blagojevića.

"Danas prisustvujemo primopredaji dužnosti što je mnogo više od forme. Današnje vreme ukazuje da se sve ono što znamo o ratovanju, sve ono što znamo o vojnim veštinama i vojsci uopšte menja i da će nova znanja, nove veštine i nauka biti najbolji štit i mač u narednom periodu", istakao je ministar odbrane Nebojša Stefanović na primopredaji dužnosti načelnika Vojne akademije.

On je zahvalio pukovniku Aci Ranđeloviću na njegovom velikom radu tokom obavljanja dužnosti načelnika Vojne akademije i čestitao novom načelniku Srđanu Blagojeviću.

Stefanović je podsetio da je na Vojnoj akademiji veliki Jovan Mišković bio predavač Živojinu Mišiću, Radomiru Putniku, Petru Bojoviću i Stepi Stepanoviću i da je bio  gorostas napretka Srpske vojske i njene modernizacije.

"Moramo da budemo ti koji vode napred, koji faktički novim znanjem i veštinama naoružavaju našu vojsku. Samo tako će naša vojska biti efikasna, spremna da brani otadžbinu u svakom trenutku i da pokažemo koliko ta uniforma koju nosite na sebi i znamenja Srbije znače i za srpski narod i za vas lično", istakao je ministar.

Stefanović je profesorima Vojne akademije zahvalio na velikom trudu.

Poručio je kadetima da neguju ljubav prema otadžbini.

 

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво