Читај ми!

Orbović nakon sastanka sa premijerkom: Slučaj u Zrenjaninu bruka za zemlju, radnike u pojedinim firmama šikaniraju

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović kaže da se radnici u Srbiji i danas u pojedinim firmama suočavaju sa velikim šikaniranjima i zabranom sindikalnog organizovanja.

Ljubisav Orbović je nakon sastanka sa premijerkom Srbije Anom Brnabić u prostorijama Saveza samostalnih sindikata Srbije istakao da je poslednji slučaj sa radnicima u Zrenjaninu "bruka za našu državu".

"Na sastanku smo se dotakli i teme o radnicima iz geta u Zrenjaninu. S moje tačke gledišta, jedna zaista velika bruka za našu zemlju, nismo to zaslužili kao zemlja i narod", rekao je Orbović.

Ističe da u tom slučaju najveću ulogu imaju agencije koje su dovele te radnike, uzele im novac i dovele ih u jednu neprijatnu situaciju i loše uslove.

Orbović kaže da se radnici u Srbiji u pojedinim firmama suočavaju sa velikim problemima, kao što su šikaniranje i zabrana sindikalnog organizovanja.

Ističe da se pojedini pokušaji sindikalnog organizovanja završavaju otkazima.

Orbović je rekao da su teme sastanka sa premijerkom i ostalim predstavnicima Vlade Srbije, ministrom Sinišom Malim i ministarkom Darijom Kisić Tepavčević, bile i socijalni dijalog, minimalna zarada, prava zaposlenih u realnom sektoru.

"Nismo došli ni do kakvog dogovora, niti smo imali pitanje da se dogovaramo. Bitno je da smo spremni i jedna i druga strana da nastavimo razgovore i konsultacije i da rešavamo direktno probleme koje imamo između nas", zaključio je Orbović.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи