Читај ми!

UNS i DNV: Novinarki Ivani Gordić omogućiti neometan rad

Udruženje novinara Srbije sa svojim ogrankom Društvom novinara Vojvodine saopštilo je da traži da se omogući neometan rad novinarki Vojvođansko istraživačko-analitičkog centra "VOICE" Ivani Gordić, ali i svim novinarima i medijskim radnicima koji izveštavaju iz industrijske zone kod Zrenjanina o gradnji fabrike "Linglong" i problemima angažovanih stranih radnika.

U saopštenju se navodi da je novinarka za UNS rekla da je u proteklih nedelju dana izložena pretnjama, te da joj je rad na terenu otežan do mere da ne može da obavlja novinarski posao.

"Gordićeva kaže da je fotografišu i da na terenu osoba koja razume srpski ide za njom i prati sve što radi", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da novinarka kaže da je "dvema koleginicama iz Dojče velea i njoj, koje su radile na priči o vijetnamskim radnicima, u nekoliko navrata put preprečio čovek u velikom crnom mercedesu, za kog je kasnije ustanovila da je ista osoba koja je onemogućila kretanje ekipi TV N1".

"Nekoliko puta je stao i nama na put. Kroz industrijsku zonu, pored nas je više puta projurio, pa naglo zakočio. Kada su odvozili radnike, mi smo automobilom pratili gde ih smeštaju. Iako smo se na tom putu razdvojili, ubrzo je čovek u crnom mercedesu pošao za nama, presretao nas, jurio pored nas, ugrožavajući time živote svih koji su se našli na putu", navela je za UNS Gordićeva.

Novinarka je dodala i da s obzirom na to da je taj čovek "stigao do hotela Kaštel Ečka pre njih, blokirao im je put i nije im dozvolio da uđu u tu uličicu, te da se povukao kada ga je koleginica iz Dojče velea snimila, kada su prošle".

UNS i DNV-UNS traže da policija istraži ko i po čijem nalogu presreće novinare i pokušava da ih zastraši, zaključuje se u saopštenju Udruženja.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се