Читај ми!

Požar je progutao dom porodici Dubovac, prikuplja se pomoć da zimu ne dočekaju bez krova nad glavom

Porodica Dubovac iz Krive Reke podno Kopaonika nedavno je ostala bez krova nad glavom, kada im je u požaru izgorela kuća. Prijatelji i komšije pokrenuli akciju za pomoć Marku Dubovcu, koji se sam stara o troje maloletne dece.

Sreća u nesreći je, kaže Marko, što su tog popodneva svi bili u istoj sobi. Vatra je za tili čas od doma načinila zgarište.

"Prozor je uleteo u dnevni boravak i sav dnevni boravak je za minut, dva bio u plamenu. Vrlo brzo se skupilo tri‘estinu ljudi na asfaltu, niko nije smeo dole da priđe. Krov gori, a struja nije isključena, gore varniči. Za 45 minuta je nestala. Kućili smo to 30 godina, ali sve troje dece mi je živo i zdravo i to mi je bogatstvo, ovo drugo će da uradimo", priča Marko Dubovac iz Krive Reke.

Komšije humanitaraci, Goran Minić i Staniša Pršić, prvi su uputili poziv za pomoć i pokrenuli akciju.

"Najstarija ćerka je odlična, najbolji učenik škole u Krivoj Reci. I ostalo dvoje dece su odlični učenici, sa svim peticama. E sad je poštovani prijatelji red na nas da zaradimo petice iz humanosti", kaže Goran Minić, novinar iz Brusa.

Profesori i đaci krivorečke škole najveća su im podrška.

"Neophodne stvari smo deci obezbedili u skladu sa našim mogućnostima, međutim svima nam je jasno da je deci sada najpotrebniji krov nad glavom", ističe Marija Biševac iz OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Krivoj Reci.

Trinaestogodišnja Sanja Dubovac kaže da im odeća i obuća nije potrebna, a oni koji žele da pomognu bolje je, dodaje, da uplate novac na račun da bi porodica što pre dobila kuću i da bi se vratila u normalu.

Osmogodišnjem Mihajlu takođe najviše nedostaju kuća i soba.

Radan, vredan i vezan za zemlju koju obrađuje Marko želi da zimu, koja je na pragu, sa porodicom dočeka u pomoćnom objektu, na svom imanju.

"Mi ćemo sredstva opredeliti da u kompletu izgradimo kupatilo i omogućimo pristojne uslove deci", navodi Valentina Milosavljević, predsednica opštine Brus.

Da se prezimi potreban je i novi krov, odžak, pokućstvo. A na proleće Marko se nada, deci će stvoriti pristojniji dom.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи