Читај ми!

Vučić sa Lihačovom o izgradnji Centra za visoke tehnologije i inovacije

Predsednik Aleksandar Vučić razgovaroa je sa generalnim direktorom ruske državne korporacije Rosatom Aleksejem Lihačovom o izgradnji Centra za visoke tehnologije i inovacije.

Aleksandar Vučić i Aleksej Lihačov razgovarali su o realizaciji Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o saradnji na izgradnji Centra za visoke tehnologije i inovacije na teritoriji Republike Srbije za medicinski, naučni, poljoprivredni, industrijski i društveni razvoj, saopštila je pres-služba Predsedništva.

Predsednik je naglasio značaj izgradnje ovog istraživačkog centra u cilju podizanja kapaciteta Republike Srbije prvenstveno u oblasti medicine, medicinske dijagnostike i zdravstvene zaštite stanovništva.

"Centar će biti namenjen razvoju novih metoda za pomoć u terapijama u onkologiji, pulmologiji, kardiologiji, hematologiji, neurologiji, endokrinologiji i drugim oblastima medicine", istakao je Vučić. 

Implementacija ovog projekta biće sprovedena nakon potpisivanja dva ugovora tokom boravka predsednika Vučića u Ruskoj Federaciji sledeće nedelje, zaključuje se u saopštenju.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво