Читај ми!

Skoro 900 beba u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije u 2021. godini

Ministar odbrane Nebojša Stefanović čestitao je pripadnicima ministarstva i Vojske Srbije koji su, kako ističe, u 2021. godini dobili 894 prinove.

Stefanović je istakao da je od početka godine na ime solidarne pomoći za rođenje deteta isplaćeno oko 57 miliona dinara, odnosno, kako je rekao, pripadnici ministarstva i vojske su ponaosob dobili dodatni iznos u visini prosečne plate u Srbiji, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Govoreći o merama za poboljšanje standarda pripadnika ministarstva, Stefanović je pored mere novčane pomoći poručio da će uskoro doći i do povećanja plata.

"Ne štedeći se, oni danonoćno čuvaju mir i stabilnost naše zemlje, kako bi svako dete moglo da ima bezbrižno detinjstvo. Oni se svom snagom bore za budućnost naše otadžbine i naše dece u njoj i ne možemo im se nikada dovoljno zahvaliti na tome", rekao je Stefanović.

Bez jake vojske koja garantuje sigurnost, poručio je on, nema ni jake Srbije.

Stefanović je naveo da vojnici obavljaju izuzetno zahtevan posao, a o njihovom odricanju, dodaje, najbolje znaju njihove porodice.

"To su ljudi koji bezrezervno vole našu otadžbinu i koji su bez ikakvog premišljanja uvek i svuda spremni da priteknu u pomoć. Oni su ti od kojih se očekuje pomoć i kada su naselja poplavljena, putevi zavejani, kada treba organizovati hitno improvizovanu kovid bolnicu, kada izgleda nemoguće postaviti krst iznad Mileševe na vrh od 900 metara nadmorske visine i koji će uvek biti uz svoj narod", izjavio je Stefanović.

Upravo zbog toga, naglasio je ministar odbrane, moramo da pokažemo da cenimo njihov rad i pokažemo da država brine o njima, i zahvalio se predsedniku Srbije i Vladi na naporima koje ulažu u poboljšanje položaja pripadnika Ministarstva odbrane i vojske. 

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво