Читај ми!

Produžava se prelazni režim za frilensere

U Palati Srbije održan je sastanak Radne grupe za pripremu predloga kojim se rešava status frilensera. Članovima radne grupe preneto je da je sa udruženjima frilensera dogovoreno da postojeći model oporezivanja nastavi da se primenjuje do stupanja na snagu novih pravila, saopšteno je iz Vlade.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, postignut je dogovor o produženju prelaznog režima, koji daje dodatni prostor i vremenski period za pripremu predloga nove regulative, u čijoj će pripremi učestovati sve zainteresovane strane.

Na današnjem sastanku pokušano je da se tačno definiše pojam "frilenser" i kako ga najjednostavnije prepoznati u domaćem zakonodavstvu. Takođe, bilo je reči i o zakonskoj regulativi ove delatnosti u zemljama Evropske unije, kao i u zemljama regiona.

Radnoj grupi priključeno je i treće udruženje frilensera, što znači da ovu radnu grupu sada sačinjavaju tri udruženja frilensera, kao i predstavnici vlade, Ministarstva finansija, Poreske uprave, Narodne banke Srbije i nevladinog sektora.

Sledeći sastanak Radne grupe za pripremu predloga kojim se rešava status frilensera zakazan je za petak, 26. novembar 2021. godine, naglašeno je u saopštenju.

Pogačar: I naredne godine neoporezivi deo biće 530 evra

Predsednik Udruženja radnika na internetu Miran Pogačar rekao je da je Vlada Srbije prihvatila njihov zahtev da se važeći poreski tretman za frilensere primenjuje i naredne godine.

Kako je Pogačar objasnio za Tanjug, to znači da neoporezivi mesečni prihod iznositi 530 evra, a ne 18.300 dinara.

Udruženje radnika na internetu zatražilo je ranije od vlade i nadležnih ministarstava da razmotre i usvoje predlog rešenja za poreski tretman radnika na internetu koji prihode ostvaruju radeći putem interneta za strane poslodavce - da se produži trajanje važećeg poreskog modela na još dve godine.

 

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво