Читај ми!

Brnabić i Boneli: Srbija se dobro pokazala u upravljanju migrantskom krizom

Predsednica Vlade Ana Brnabić istakla je u razgovoru sa šeficom Predstavništva UNHCR-a u Srbiji Frančeskom Boneli da je, zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa ovom organizacijom po pitanju migracija, napravljen značajan pomak u zaštiti ljudskih prava i upravljanja migrantskom krizom, čime je postignuta stabilna situacija u našoj zemlji.

Šefica UNHCR-a istakla je da je svedok solidarnosti i podrške i dobro koordinisanog odgovora na migrantsku krizu u Srbiji, naročito kada su u pitanju osetljive grupe.

Navela je da je načinjen izuzetan napor kada je u pitanju integracija ljudi koji žele da ostanu i žive u Srbiji. Bonelijeva je istakla da deca migranata imaju pristup svim nivoima obrazovanja, a da je naročito ponosna na činjenicu da su ove godine, prvi put, na državne fakultete u Srbiji upisane i izbeglice koje nisu iz regiona.

Takođe je pohvalila što je Srbija, kao jedna od prvih zemalja, počela vakcinaciju migranata.

Govoreći o Regionalnom stambenom programu za izbeglice sa prostora bivše Jugoslavije, Brnabićeva je posebno istakla doprinos i pomoć UNHCR-a, budući da stabilizacija prilika u regionu zavisi i od dugoročnog rešavanja ovih pitanja i predstavlja primer dobre prakse.

Predsednica Vlade je istakla da je izuzetno ponosna što je ove godine regionalna nagrada koju dodeljuje Visoki komesarijat Ujedinjenih nacija za izbeglice za izuzetan doprinos u pomoći izbeglicama, raseljenima i ljudima bez državljanstva prvi put dodeljena predstavniku iz Srbije.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво