Deci iz Svratišta potrebna odeća i obuća

Zimska obuća i odeća hitno je potrebna Svratištu za decu, koja sve više u hladnim danima dolaze i traže pomoć. Građani mogu da donesu gardarobu i obuću svakog dana od osam do 22 časa u prostorije Svratišta u Krfskoj ulici 7a.

Beogradskom Svratištu za decu ulice potrebna je zimska obuća i odeća za decu koja u hladnim danima u sve većem broju dolaze i traže pomoć.

Koordinatorka projekta Milica Đorđević rekla je da zbog niskih temperature u Svratište u Krfskoj ulici proteklih dana dolazi i po 60 dece dnevno.

"Pozivamo građane koji imaju višak zimske gardarobe, a narčito cipela, da nam pomognu", naglasila je Đorđevićeva.

Đorđevićeva je rekla da građani mogu da donesu garderobu i obuću svakog dana od osam do 22 časa u prostorije Svratišta u Krfskoj ulici 7a.

Tim Svratišta se u utorak sastao sa predstavnicima Ministarstva za ljudska i manjinska prava, a tom prilikom je zaključeno da je potrebno ubrzati proces licenciranja i akreditacije usluga socijalne zaštite.

"Cilj je da se napravi siguran prostor za realizaciju kvalitetnih usluga za unapređenje života najugroženijih kategorija stanovništva, a posebno korisnika Svratišta", rekla je Đorđevićeva.

Svratište za decu ulice otvoreno je u avgustu 2007. godine na Dorćolu, a od tada je zbog nedovoljnog kapaciteta i neuslovnih prostorija dva puta menjalo adresu.

Trenutno je smešteno u Krfskoj broj 7a. Deca koja žive i rade na ulici, u tom objektu mogu da nešto pojedu, okupaju se i presvuku, ali i da se igraju, gledaju televiziju ili učestvuju u edukativnim radionicama.

Svratište je prva ustanova u koju deca sa ulice dolaze i odlaze svojom voljom bez prinude i pratnje policije. Projekat je pokrenuo Centar za integraciju mladih.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво